blogExchanges

Duitse bank maakt zich op om cryptocurrency fonds te lanceren, meedoen vanaf 200.000 euro

By 7 december 2020No Comments

Dit lijkt op het script van het tweede seizoen van de Duitse Netflix serie Bad Banks: Hauck & Aufhäuser, een van de oudste banken van Duitsland, werkt samen met het in Berlijn gevestigde fintech-bedrijf Kapilendo om een ​​fonds te lanceren dat gericht is op het investeren in cryptocurrency.

Bitcoin, Ethereum en Stellar

De Duitse website Fundview schrijft dat Hauck & Aufhäuser in januari 2021 het cryptofonds uit zal rollen onder zijn digitale activa-tak, Hauck & Aufhäuser Innovative Capital (HAIC). Het HAIC Digital Asset Fund zal zich concentreren op drie crypto activa, namelijk Bitcoin, Ethereum en Stellar (XLM). Vooral Stellar is bijzonder, dat lees je niet vaak. Het Duitse mediakanaal benadrukt dat het fonds een passieve investeringsstrategie zal volgen.

Meedoen vanaf 200.000 euro

De allocatie van de cryptotegoeden is gebaseerd op de huidige marktkapitalisatie en andere kwantitatieve en kwalitatieve criteria. Alle activa hebben een hoge liquiditeitsgraad. Als uitzonderlijke marktontwikkelingen zich voordoen, dan worden de cryptocurrency’s omgezet in klassieke effecten met een hoge kredietwaardigheid. Het nieuwe fonds zal exclusief worden verkocht via Hauck & Aufhäuser en Kapilendo Invest AG. De inschrijvingsperiode is onbeperkt, de minimale investering bedraagt ​​200.000 euro.

Acceptatie komt dichterbij

De uitstap van de Duitse bank naar de cryptomarkt is tekenend voor de groeiende acceptatie en aantrekkelijkheid van cryptocurrency’s in Duitsland, zegt Michael Bentlage, voorzitter van Hauck & Aufhäuser Privatbankiers.

‘Prognoses voorspellen een groeiende vraag naar fondsproducten voor digitale activa en we zien ook een sterke interesse van de klant. Daarom is het voor ons belangrijk om in een vroeg stadium de juiste koers te varen en onze klanten toegang te geven tot deze innovatieve beleggingscategorie.’

Crypto is financieel instrument

In september verwierf Hauck & Aufhäuser een licentie voor HAIC van de Federal Financial Supervisory Authority of BaFin. Eerder dit jaar classificeerde de BaFin Bitcoin en cryptocurrency’s als juridische financiële instrumenten in Duitsland:

‘Ze worden gedefinieerd als digitale representaties van een waarde die niet is uitgegeven of gegarandeerd door een centrale bank of overheidsinstantie en die niet noodzakelijkerwijs is gekoppeld aan een valuta die wettelijk is bepaald en die niet de juridische status heeft van een valuta of geld. Maar wel wordt geaccepteerd als ruilmiddel door natuurlijke of rechtspersonen en kan elektronisch worden verzonden, opgeslagen en verhandeld.’

Leave a Reply