blog

Drie redenen waarom Cardano prijs stijgt en ADA breekt met 0,50 dollar

By 5 februari 2021No Comments

Cardano is bezig met een indrukwekkende stijging. Het ADA-token bereikte vandaag op verschillende beurzen de psychologische grens van 0,50 dollar (0,42 euro). Wat zit er achter deze rally?

ADA voor het eerst sinds januari 2018 hoger dan 50 dollarcent

De laatste keer dat ADA 0,50 dollar waard was, was op 31 januari 2018. Dat was voor veel altcoins het einde van de bullrun die in 2016 begon. De koers van Cardano is de afgelopen maand bijna verdrievoudigd.

Met deze stijging is Cardano (ADA) de zesde meest gewaardeerde cryptocurrency als het gaat om totale marktkapitalisatie. Dit wordt heel simpel berekend, het aantal coins vermenigvuldigd met de huidige koers. En als je stablecoin U.S. Dollar Tether (USDT) niet mee telt, waarvan de kapitalisatie wordt gecontroleerd door Tether Limited, staat Cardano eindelijk in de top vijf.

ADA stijgt voor de vierde opeenvolgende dag met meer dan 10 procent in 24 uur. Er moet ook worden opgemerkt dat de stijging hand in hand gaat met een enorm handelsvolume. Op alle beurzen samen, is het handelsvolume van de afgelopen 24 uur 5,1 miljard dollar. Dat is een stijging van 41% in volume. Toch heeft Cardano nog wel even te gaan tot het hoogste punt ooit wordt bereikt. Op 4 januari 2018 was de munt 1,33 dollar waard.

Cardano staat nu al praktisch in de top 5, maar moet nog ruim verdubbelen wil de ATH behaald worden. Ter vergelijking, Ethereum, Bitcoin, Polkadot en Chainlink hebben dit jaar al hun hoogste punt ooit bereikt. XRP niet, die heeft nog wel even te gaan.

Mary hardfork, nieuwe Ouroboros en Project Catalyst3

De huidige koersstijging van ADA kan worden toegeschreven aan sterke technische fundamenten. Gisteren heeft Input Output HK de Mary hardfork zonder problemen geactiveerd op het testnet. Volgens Tim Harrison, marketing- en communicatiedirecteur van IOHK, is deze upgrade cruciaal omdat het de weg vrij maakt naar een DeFi-ecosysteem op Cardano.

Charles Hoskinson, CEO van IOHK, sprak ook over de grote vernieuwing van Cardano’s consensusalgoritme, Ouroboros. De nieuwe release, Ouroboros Omega, is een samenraapsel van alle mijlpalen die Cardano sinds het begin heeft bereikt:

Als laatste is er ook nog Project Catalyst. Dit is een fonds waarde gemeenschap (stakers) over mogen stemmen. Het project is bijna toe aan zijn derde versie. Volgens de aankondiging van de IOHK mogen adviseurs de producten van deelnemers evalueren.

Leave a Reply