blog

Ethereum bereikt 1.700 dollar en is ‘meest ondergewaardeerde cryptocurrency’

By 5 februari 2021No Comments

Elke dag opnieuw is het feest voor ethereum-bezitters. Vandaag verbrak de crypto weer een nieuw record, voor het eerst in de geschiedenis handelt ethereum hoger dan 1.700 dollar (1.415 euro). Een unieke prestatie, want in minder dan een jaar is ethereum met meer dan 1.700 procent in waarde toegenomen. In maart 2020, tijdens de coronacrisis kostte de munt nog minder dan 100 dollar (83.27 euro).

Ethereum schiet naar de maan

Hieronder zie je de jaargrafiek van ethereum, uitgedrukt in dollars. Sinds het dieptepunt in maart bewoog de ethereum koers geleidelijk omhoog. Maar vanaf kerst gingen de ontwikkelingen in een stroomversnelling. Op eerste kerstdag kostte ethereum nog 631 dollar (525 euro), twee weken later ruim het dubbele: 1.346 dollar (1.120 euro). 

Ethereum brak deze week door een belangrijke koersformatie, en daar stopt het niet bij. Vandaag bereikte ethereum een nieuwe all-time high: 1.700 dollar (1.415 euro).

De grafiek hieronder is afkomstig van de koersanalyse van eerder deze week. Lukt het ethereum om het koersdoel te bereiken? Dan is 2.150 dollar heel goed mogelijk in de komende dagen. Dat betekent dat de koers vanaf hier nog 22 procent kan gaan stijgen. 

Ethereum is meest ondergewaardeerde cryptocurrency

Tyler Winklevoss, een van de gebroeders Winklevoss, is oprichter van Winklevoss Capital Management en mede-oprichter van cryptocurrency exchange Gemini. Hij is al actief in de cryptowereld sinds het begin van bitcoin. Volgens Winklevoss is Ethereum een van de meest ondergewaardeerde cryptocurrency’s van deze tijd. Als het aan Tyler ligt is dit dus nog lang niet het uiteindelijke hoogtepunt voor ethereum.

Het succes van DeFi (Decentralized Finance) is een van de mogelijke oorzaken van het positieve sentiment rondom ethereum. Het is nog steeds razend populair om te handelen op platformen zoals uniswap en sushiswap. De meeste van deze platformen maken gebruik van het netwerk van ethereum.

Een keerzijde hiervan is dat het steeds drukker wordt op het ethereum netwerk, en dat zie je ook terug aan de transactiekosten. Een gemiddelde ethereum transactie kost nu bijna 24 dollar (19,97 euro). Ter vergelijking, begin vorig jaar kostte een transactie nog slechts 0,13 dollar (0,11 euro). 

Leave a Reply