blog

Doneer bitcoin aan Merazonia voor dierenopvang in Amazone

By 27 december 2020No Comments

De Nederlandse stichting Merazonia zet zich in voor de opvang van Amazonedieren en de conservatie van het regenwoud. Om de stichting te steunen, kon je al geld doneren, een t-shirt kopen of een dier adopteren. Maar vanaf nu kun je ook bitcoin doneren.

Slachtoffer illegale dierenhandel

De dieren waar Merazonia Wildlife Sanctuary voor zorgt, zijn veelal slachtoffer van illegale handel. Het doel is om de dieren te verzorgen om ze uiteindelijk weer terug te zetten in de vrije natuur.

Donaties en vrijwilligers

Het verzorgingscentrum in Ecuador laat geen toeristen toe, in verband met het welzijn van de dieren. Ook ontvangt de stichting geen overheidshulp, ze draaien volledig op vrijwilligers en donateurs.

Volgens de stichting zelf, komen donaties volledig ten goede aan de dieren. Met de donaties worden nieuwe rehabilitatie-en releaseprojecten gestart, nieuwe onderkomens gebouwd, uitgebreid of gerenoveerd. Ook worden de hoge kosten voor het onderhoud van babydieren hiermee bekostigd.

Bitcoin is sneller

Vanaf nu kun je ook bitcoin doneren. De reden waarom Merazonia bitcoin accepteert, is omdat het ontzettend simpel en snel is om bitcoins te versturen. Zeker als dit om internationale transacties gaat. Geld via het bankensysteem naar Ecuador sturen duurt minimaal een week.

Via bitcoin duurt dat vaak niet langer dan een half uur, afhankelijk van de hoogte van de transactiekosten.

Simpel doneren

Wil je doneren? Kies zelf hoeveel bitcoins of sats je wilt verzenden en gebruik ontvangstadres bc1qsx9g9y2qkxkq5vhuyl3fedz67sgp8c7xehansk of scan de QR-code hieronder met je wallet. Je kunt ook geld doneren via geef.nl.

Lees hier meer over het werk van Merazonia. BTC Direct heeft ook al gedoneerd.

Red de kinderen

Er zijn meer stichtingen die bitcoin als donatie accepteren. Een van de allereersten is SavetheChildren. Zij accepteren sinds 2013 al bitcoin en werken samen met onder andere Gemini. Inmiddels accepteren ze niet alleen bitcoin, maar ook Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), ZCash (ZEC), Litecoin (LTC), Basic Attention Token (BAT), Chainlink (LINK) en stablecoin Gemini Dollar (GUSD).

Leave a Reply