blog

Cryptocurrency bitcoin stijgt naar 25.000 dollar, hoogste punt ooit

By 26 december 2020No Comments

Op deze mooie tweede kerstdag is bitcoin gestegen naar 25.000 dollar. Weer een dag waarbij 1.000 dollar bijgeschreven mag worden bij de koers. Een etmaal geleden werd bitcoin nog voor 24.004 dollar verhandeld.

Dit is de hoogste koers van bitcoin ooit. De marktkapitalisatie is gestegen naar iets onder 468 miljard dollar. Wil je op de hoogte blijven van de prijs? Check onze koerspagina.

Check live bitcoin koers

Indrukwekkend vierde kwartaal

Bitcoin is in het vierde kwartaal van 2020 in waarde geëxplodeerd. Dit leidde tot het voor het eerst breken met een voor onmogelijk gehouden 20.000 dollar, en alle opeenvolgende recordhoogtes. Het belangrijkste verhaal achter deze indrukwekkende prestatie was dat grote bedrijven en institutionele beleggers bitcoin naar ongeziene hoogtepunten hadden gedreven.

Grote bedrijven begonnen…

Bedrijven als MicroStrategy en instellingen zoals One River Asset Management, Guggenheim Partners en MassMutual hebben in een tijdsbestek van enkele maanden in totaal miljarden dollars aan bitcoin toegewezen.

Tegelijkertijd beweerden talloze rapporten dat particuliere beleggers nog niet echt mee doen, dus de logische vervolgvraag is: Wat gebeurt er als consumenten massaal de weg weer naar bitcoin vinden?

…Consumenten geven bitcoin laatste duwtje

Volgens Adam Back van Blockstream zouden particuliere beleggers achter de laatste rally kunnen zitten. Bitcoin steeg tijdens deze twee kerstdagen tot drie opeenvolgende ‘all time highs.’ Eerst 24.700, toen 24.800 en nu > 25.000 dollar.

Back voert aan dat er weinig tot geen kans is dat instellingen achter deze run zouden zitten, vooral op eerste kerstdag. Die zijn namelijk gesloten. Het zijn vooral consumenten die achter hun toetsenbord of via een app investeren in bitcoin.

Een goede indicator is om te kijken naar het zoekvolume op Google. Ofwel, wordt er veel gegoogeld op Bitcoin?

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, is het aantal wereldwijde Google zoekopdrachten naar bitcoin deze week omhooggeschoten naar nieuwe jaarlijkse hoogtepunten. Dit ondersteunt het verhaal van Back  dat particuliere beleggers inderdaad proactiever zijn geworden.

Wil je ook snel en simpel bitcoin kopen en de koers in de gaten houden? Wij raden de app BLOX aan.Leave a Reply