blog

Doel behaald: 100 miljoen dollar aan bitcoin en ethereum gekocht

By 10 april 2021No Comments

IT-bedrijf Meitu uit Hong Kong had zichzelf als doel gesteld om 100 miljoen dollar in cryptocurrency te investeren. Afgelopen week kochten ze 175 Bitcoins om hun doel te bereiken.

In drie rondes

Dat staat in een openbaarmakingsaanvraag, waarin het beursgenoteerde bedrijf een update gaf over het investeringsplan in cryptocurrency. Volgens het plan zou Meitu 100 miljoen dollar in BTC en ETH aan zijn schatkist toevoegen, zowel als investering, maar ook ter voorbereiding op toekomstige initiatieven. Meitu is van plan een deel van de ETH te gebruiken om in de toekomst gedecentraliseerde apps te lanceren.

Het beursgenoteerde bedrijf kocht voor het eerst voor 40 miljoen dollar Bitcoin en Ethereum begin maart van dit jaar. Toen maakten ze ook hun doelstelling bekend. Een week later kochten ze voor nog eens 49 miljoen USD aan cryptocurrency. Afgelopen week hebben ze daar nog eens 10 miljoen dollar aan toegevoegd.

Met hulp van Coinbase

Op dit moment heeft Meitu in totaal 31 duizend Ethereum (ongeveer 50,5 miljoen dollar) en 940 Bitcoin (ongeveer 49,5 miljoen dollar). De eerste twee grote batches aan coins hebben ze gekocht met hulp van Coinbase, dat maakte de Amerikaanse beurs eind maart bekend. Het is niet bekend of de laatste 10 miljoen aan coins ook via Coinbase zijn gegaan.

Goede handel voor Coinbase, eerder werd ook bekend dat Tesla zijn coins ook via Coinbase kocht. Allemaal goede PR, net als de publicatie van de kwartaalcijfers, in aanloop naar de op handen zijnde beursgang.

Meitu is een van de eerste in China gevestigde beursgenoteerde bedrijven die cryptovaluta aan hun schatkist toevoegen. Andere technologiebedrijven zoals Square, Tesla en MicroStrategy haalden het afgelopen jaar de krantenkoppen met soortgelijke overnames.

Leave a Reply