Craig Wright is een goede vriend van BTC Nieuws. Zonder deze fake satoshi zou het nieuws een stuk saaier zijn. Het laatste nieuws? Wright heeft een document via Skype gedeeld waarmee hij veronderstelt te bewijzen dat hij diegene is die het pseudoniem Satoshi Nakamoto bedacht.
Wazige details
In een recent interview via Skype met Brendan Sulllivan van Modern Consensus deelde hij een document met tijdstempel dat de oorsprong van het pseudoniem “Satoshi Nakamoto” zou moeten onthullen. Het beeld en het document zijn veel te wazig om alle details goed te kunnen interpreteren.
De Japanse Adam Smith
Het lijkt erop dat Tominaga Nakamoto, een van de leiders van de Japanse “verlichtingsbeweging” in de XVIII eeuw, de echte inspiratie was voor de meest beroemde naam binnen de cryptocurrency gemeenschap. Zoals je hierboven kan zien deelt hij een JSTOR-document.
JSTOR is een digitale bibliotheek die in 1995 is opgericht. Oorspronkelijk bevat deze gedigitaliseerde bibliotheek eerdere uitgaven van academische tijdschriften.
Volgens het JSTOR-document is het artikel over Nakamoto al op 1 mei 2008 door Wright geraadpleegd, zes maanden voordat de whitepaper van bitcoin werd gepubliceerd.
Tominaga Nakamoto is eigenlijk een soort Japanse versie van Adam Smith. Smith is dé moraalfilosoof en een pionier op het gebied van de politieke economie. Adam Smith was ook een van de belangrijkste figuren van de Schotse verlichting. Hij schreef twee invloedrijke boeken genaamd The Theory of Moral Sentiments en An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations.
In een interview uit 2016 zei Wright dat hij fan is van Tominaga Nakamoto, een 17e-eeuwse Japanse filosoof en koopman. Deze Nakamoto, was zeer kritisch over de normatieve gedachte van zijn tijd en gaf de voorkeur aan vrijhandel. Wright zei destijds dat de reden waarom Satoshi gekozen is als voornaam geheim moet blijven.
De anonimiteit van Satoshi
De echte identiteit van de mysterieuze maker van bitcoin die naar schatting ongeveer 1 miljoen bitcoin beheert, is onbekend. En dat is niet gek, lees het verhaal van Phil Zimmermann er maar eens op na. Dit is de ontwikkelaar van PGP, hiermee kan je communiceren met andere partijen zonder dat de overheid, of wie dan ook, kan meeluisteren. Uiteindelijk is Zimmerman opgepakt vanwege PGP. Hij begaf zich in dezelfde kringen als Satoshi en zijn case kan als inspiratie hebben gediend voor Satoshi om anoniem te blijven.
Daarnaast is er ook een decentraal aspect. Satoshi als pseudoniem heeft zijn handen van bitcoin gehaald, zonder dat hem dat kan worden aangerekend. We weten immers niet wie we dat moeten aanrekenen. Daarnaast heeft hier er zo ook voor gezorgd dat bitcoin wat betreft leiderschap echt decentraal is.
Waarvoor hulde.