blog

Tim Draper: ‘Bitcoin gaat naar 250.000 dollar na de block halving in 2020’

By 19 december 2019No Comments

Durfinvesteerder Tim Draper blijft bij zijn voorspelling: de bitcoin koers stijgt naar 250.000 dollar. Hij verwacht dat de koers die richting op gaat in zes tot twaalf maanden na de bitcoin block halving. Dat zei Draper in een recent interview met BlockTV. Ook verwacht Draper dat bitcoin in de komende jaren makkelijker te gebruiken is.

Bitcoin block halving drijft de koers omhoog

Tijdens de bitcoin block halving wordt de beloning voor bitcoin miners gehalveerd. Die beloning is tegelijkertijd de instroom van nieuwe bitcoin op de markt. Op die manier heeft de bitcoin block halving direct invloed op het aanbod van nieuwe bitcoin, en dus ook de prijs. Verschillende analisten verwachten dat de koers na de bitcoin block halving kan gaan stijgen.

Zo ook Tim Draper:

‘Het is best aannemelijk dat bitcoin 250.000 dollar waard wordt tegen het einde van 2022 of het begin van 2023. Dit baseer ik ook op de adoptie van consumenten. Deze adoptie is aan het groeien.’

Draper verwacht dat mensen meer bitcoin gaan gebruiken omdat creditcardbetalingen te duur zijn:

‘Het is zo frustrerend dat banken telkens 2,5 tot 4 procent transactiekosten vragen, elke keer als ik mijn creditcard gebruik. Het is echt tijd voor een nieuwe currency, die ‘frictionless’ is.’

Vrouwen moeten zorgen voor adoptie

Tim Draper verwacht dat de adoptie van bitcoin de komende jaren blijft groeien. Hij voorziet daarin ook een belangrijke rol voor vrouwen:

‘Ik denk dat adoptie dichterbij komt omdat 75 tot 80 procent van het online shoppen door vrouwen gedaan wordt. Tegelijkertijd worden slechts 1 op de 5 bitcoin wallets beheerd door een vrouw. Dus wanneer vrouwen zich realiseren dat zij telkens 2,5 tot 4 procent verspillen door het gebruiken van een creditcard, zullen zij zeker op zoek gaan naar een betere oplossing.’

Het is lastig om de cijfers van Draper hard te maken, aangezien bitcoin wallets niet gemakkelijk te herleiden zijn naar een persoon. Bitcoin adressen zijn namelijk pseudoniemen. Een adres bestaat uit willekeurige cijfers en letters, en het is op het eerste oog onmogelijk om de persoon achter een adres te achterhalen.

Draper heeft het daarnaast voornamelijk over de gebeurtenissen ná de halving. Wat staat je te wachten voorafgaand aan de bitcoin block halving? Daar schreven we eerder dit artikel over.

Bekijk hier het interview met Tim Draper:

Leave a Reply