blog

Dit zijn de belangrijkste ontwikkelingen van bitcoin en de grootste altcoins

By 6 juli 2020No Comments

Begin juni begonnen de markten te herstellen van de coronacrash van maart, maar de angst voor een tweede grote golf van het coronavirus heeft het momentum afgezwakt. Verschillende landen laten verschrikkelijke cijfers zien, en dat betekent meer lockdowns en meer schade aan de economieën.

Dit jaar werd ook eens te meer duidelijk dat de algehele cryptomarkt grotendeels correleert aan het sentiment op de Amerikaanse aandelenmarkten. Maar het is niet alleen kommer en kwel, er was ook goed nieuws. Zowel voor bitcoin als voor verschillende altcoins.

PayPal wil cryptocurrency aanbieden

Anonieme bronnen verklaarden aan CoinDesk dat PayPal overweegt om cryptocurrency aan hun platform toe te voegen. Als klap op de vuurpijl zal ook zusterapp Venmo cryptocurrency verkopen. Dit betekent dat honderden miljoenen mensen op een laagdrempelige manier in aanraking kunnen komen met bitcoin.

CoinDesk schrijft dat PayPal gebruik wil maken van de liquiditeit van Bitstamp en Coinbase. Toch varen deze geruchten nog steeds op anonieme bronnen, aangezien de exchanges, maar ook PayPal nog niet hebben gereageerd.

Het interessantste is om te zien hoe webwinkels en fysieke winkels hierop reageren. Zullen zij ook bitcoinbetalingen accepteren? Stel je voor dat grote bedrijven als eBay, Amazon en bol.com opeens bitcoin accepteren, of bitcoin retour geven bij een verkeerde gelopen bestelling.

De bitcoin koers groeide door dit nieuws naar 9.700 dollar, maar kon deze stijging niet doorzetten.

Bitcoin is ook een hedge

De goudkoers liet mooie dingen zien in juni, investeerders kopen goud om zich af te dekken tegen de beweeglijkheid van de koers op de markt. Stel dat er een tweede wereldwijde uitbraak is van het coronavirus, dan kun je verwachten dat de aandelenmarkten hierop reageren. Maar waarom kopen investeerders goud en geen bitcoin?

Er is maar een heel klein deel van de mensheid die bitcoin zien als verzekering tegen volatiliteit. Iedereen die al wat langer in crypto handelt of hodl’t kent de voordelen van bitcoin en weet dat het een middel is om je te beschermen tegen inflatie. Maar veel traditionele beleggers zijn hier niet van overtuigd.

Regelgeving kan hier een grote rol inspelen. Hoe meer regelgeving, des te minder traditionele beleggers zich zorgen hoeven te maken om bewaring, marktmanipulatie en prijsvolatiliteit. Maar zoals altijd met regeltjes, schieten we in Nederland net te ver door.

China maakt gebruik van Chainlink voor Blockchain Service Network

De Blockchain Service Network is een groep Chinese bedrijven die allemaal in de blockchainindustrie werken. BSN heeft aangekondigd dat ze de diensten van Chainlink in hun ecosysteem willen implementeren. Chainlink zal BSN de mogelijkheid bieden om met smart contracts te werken in de echte wereld.

Deze samenwerking kan een blauwdruk worden voor andere landen die een nationaal blockchain project willen opzetten waarbij data uit de echte wereld ingeladen moet worden.

De koers van LINK reageerde positief op dit nieuws en steeg binnen 24 uur met meer dan 15%. Hierdoor bereikte de munt een waarde van 5 dollar. Sindsdien is de koers weer wat gedaald.

Cardano wil Ethereum met Shelly van troon stoten

Een andere altcoin die de aandacht verdient, is Cardano. De markt reageerde positief op de Shelly update, dit is weer een stapje dichterbij een waardige concurrent voor Ethereum als het DeFi platform.  De afgelopen week is de koers van ADA met 22% gestegen.

Hoewel Ethereum de afgelopen maand geen noemenswaardige update heeft gehad, zijn het aantal succesvolle gedecentraliseerde applicaties explosief gestegen.

Leave a Reply