blog

Bitcoin wordt sneller 14.000 dollar waard dan mensen verwachten

By 5 juli 2020No Comments

De belofte was dat 2020 zou een monumentaal jaar zou worden voor  bitcoin, voornamelijk vanwege de derde blok beloning die inmiddels gehalveerd is. Maar het jaar verloopt anders dan verwacht, ontzettend anders. Dit heeft zijn effecten op de aandelenkoersen, en in het verlengde daarvan op de cryptomarkt. Onzekerheid in de crypto-markt en lockdowns als gevolg van het coronavirus hebben allemaal bijgedragen aan nauwelijks bewegende bitcoin koers.

Moeite met 10.000 dollar

In een recente aflevering van de Unchained podcast bespraken Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital en Raoul Pal, CEO van Real Vision Group, waarom bitcoin een paar moeilijke maanden achter de rug heeft. Ze gingen ook in op waarom de koers nog steeds moeite heeft om voorbij de 10.000 dollar te komen.

Hoewel velen dachten dat de halvering de belangrijkste katalysator zou worden, lijkt het effect op de prijs van bitcoin op dit punt nogal verwaarloosbaar. Novogratz is het hiermee eens en ging ook in op de vraag naar cash die de meeste investeerders en handelaren eerder in het jaar hadden meegemaakt.

Verkopen van opwaartse volatiliteit

Raoul Pal deed ook een duid in het zakje over waarom bitcoin nu niet meer dan 10.000 dollar waard is. Hij zegt:  ‘Ik denk dat Bitcoin niet echt opstijgt vanaf hier, want er is nog een andere nieuwe ontwikkeling die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. Vooral in het laatste jaar is zijn een paar rendementsverhogende zaken bijgekomen. Dus iedereen krijgt positieve opbrengsten uit de opslag van bitcoin. En een van de strategieën, net als in de financiële markten, is het verkopen van opwaartse volatiliteit. Daarom hebben er veel verkocht.

Na de halvering, zag bitcoin ook een lagere volatiliteit. In de afgelopen drie maanden is de gerealiseerde volatiliteit van Bitcoin, volgens de gegevens van Skew, gedaald van bijna 200 procent tot ongeveer 50 procent, wat het gebrek aan dynamiek in de prijs van BTC nog eens onderstreept.

14.000 dollar binnen handbereik

Hoewel Novogratz nog niet helemaal tevreden is over de adoptie denkt hij dat de koers eerder dan verwacht 14.000 dollar waard wordt.

‘Wanneer de koers de 10.000 of 10.200 dollar breekt, zal de koers veel sneller 14.000 dollar worden dan de mensen verwachten. Dus als je consolideert en regelt dat bitcoin makkelijker te kopen is, waardoor de aopdtie hoger wordt, dan zou de prijs nog hoger worden.’

Leave a Reply