Cryptocurrency wordt steeds populairder in de creatieve sector. Schilders, digitale artiesten, muzikanten, ze lijken allemaal hun weg naar crypto te hebben gevonden. Tot nog toe is het vooral in de vorm van NFT’s. Zeker vanuit zakelijk oogpunt lijken NFT’s goed te passen bij de muziekwereld.
Een aantal verschillende muzikanten hebben al artwork liedjes en albums uitgebracht als NFT’s. Denk bijvoorbeeld aan Kings of Leon. De muziekwereld gaat een stapje verder, dit platenlabel wil zijn muzikanten uitbetalen in crypto. Zeg maar een soort bitcoin salaris.
Salaris in crypto en NFT’s
In een persbericht zei Keishia McLeod, CEO van Legacy Records, dat het neerkwam op ‘meedoen of achterblijven’ McLeod noemde unieke kansen voor nieuwe inkomstenstromen voor artiesten en sloot af door te zeggen dat ‘dit de toekomst is, geen trend.’ McLeod heeft eerder haar intentie uitgesproken om het label te stimuleren om voorop te lopen bij het benutten van opkomende technologie in de muziek.
Er zijn twee belangrijke factoren die bijdragen aan de aanpak van Legacy. De eerste is het meest opmerkelijk, aangezien het label de eerste zal zijn die artiesten de mogelijkheid zal bieden om hun voorschot en royaltybetalingen in de vorm van cryptocurrency te ontvangen. De tweede is om artiesten te betrekken bij NFT’s, zodat fans kunnen deelnemen aan veilingen voor unieke inhoud. De specifieke plannen van het label rond NFT’s en het aantal artiesten dat in cryptovaluta wil worden betaald, zijn nog niet bekendgemaakt.
Uitbetalen in bitcoin
Het in Las Vegas gevestigde Legacy Records, niet te verwarren met Sony’s Legacy Recordings, zal proberen te profiteren van de aankondiging. Tegelijk met het uitbrengen van het persbericht kondigde het label echter ook een toekomstige muziekdistributeur aan die ook heeft ingestemd met het betalen van artiesten in bitcoin. Het label fuseerde ook met de entertainmentadvocaat Navarro Gray uit New Jersey, ‘The Grey Firm’, om juridische begeleiding te bieden rond digitale executie.
McLeod zei eerder dat het label een steunpilaar wilde zijn bij het revolutioneren van de manier waarop muziekartiesten zaken doen. In een interview met de LA Tribune vergeleek McLeod de impact van Netflix op de filmindustrie met wat zij doen. Ze voegde eraan toe dat ‘we dat nog niet hebben gezien in deze branche, maar het komt eraan. We willen hier onderdeel van zijn om dat mogelijk te maken.’