blog

Directeur zegt dat als Ripple verdwijnt, XRP blijf bestaan

By 8 maart 2021No Comments

De directeur van Ripple zegt dat als zijn bedrijf ten onder gaat vanwege de rechtszaak van de SEC, XRP als cryptocurrency nog steeds beschikbaar blijft om mee te handelen. Brad Garlinghouse was te gast bij Axios, een reeks nieuwsdocumentaires op de Amerikaanse zender HBO.

Als Ripple verdwijnt, blijft XRP

De SEC beschuldigt Ripple ervan dat ze illegaal security’s hebben verhandeld. In hun ogen is XRP een security, en daar is Garlinghouse het niet mee eens. Een security, of een aandeel, valt onder andere regelgeving dan cryptocurrency’s. Garlinghouse zegt hierover:

‘Als je een aandeel bezit, dan geeft dit je het eigendom van een bedrijf, toch? Als Ripple verdwijnt, blijft XRP handelen.’

Eenzaam oordeel VS

Garlinghouse voegt eraan toe dat de VS het enige land ter wereld is dat beweert dat XRP een security zou kunnen zijn. De aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission leidde in december tot het begin van een rechtszaak. Ripple moet zich dus verdedigen dat het aanbieden van XRP geen ongeregistreerde security is.

Rechtbank verwerpt bevel Tetragon

Afgelopen zaterdag schreef BNN Bloomberg dat de Britse beleggingsonderneming Tetragon Financial Group Ltd. Ripple probeert te dwingen aandelen terug te kopen. Het Britse bedrijf diende een verzoek in dat Ripple de Series C preferente aandelen van Tetragon moest terugkopen. Ook probeerde Tetragon Ripple te blokkeren van het gebruik van contanten of andere liquide middelen totdat de terugkoop is uitgevoerd.

Dit verzoek werd door de rechtbank verworpen. Ripple voerde aan dat er niet is vastgesteld dat XRP een niet-geregistreerde security is. De rechter was het ermee eens dat de status van XRP niet duidelijk is totdat de SEC-zaak is opgelost.

Ripple is duidelijk: ‘Zoals onze advocaten in het openbaar hebben gezegd, zit de SEC volkomen fout.’

Invloed op hele cryptobranche VS

Terug naar de zaak van de SEC. Garlinghouse zegt dat de handhavingsmaatregelen van de SEC een negatieve invloed zullen hebben op de hele branche:

‘Dit is niet alleen slecht voor Ripple. Het is slecht voor cryptovaluta in de Verenigde Staten en het stimuleert de ondernemersactiviteit buiten de Verenigde Staten. Ik denk dat dat absoluut een slecht voorteken is voor de crypto-industrie in het algemeen.’

Verwacht wordt dat de rechtszaak op zijn vroegst 16 augustus afgerond wordt.

Leave a Reply