blogExchanges

Deze cryptobeurs biedt 400 miljoen dollar voor gestolen bitcoins

By 5 augustus 2020No Comments

Cryptocurrency exchange Bitfinex biedt maar liefst 400 miljoen dollar aan iedereen die informatie kan geven over de gestolen bitcoins. In augustus 2016 hebben hackers 120.000 bitcoin gestolen van Bitfinex. Die 400 miljoen dollar is overigens ook geldig voor de hackers, als zij besluiten om de gestolen cryptocurrency terug te geven.

Bitfinex biedt beloningen aan gebruikers

Gisteren liet Bitfinex weten via hun website, dat ze maximaal 400 miljoen dollar aanbieden aan mensen die de exchange in contact kan brengen met de hackers van de aanval die plaatsvond in augustus 2016. Het belangrijkste doel is om te laten zien dat ze deze beloning bieden en om gebruikers te laten zien dat het bedrijf er alles aan doet om de verloren eigendommen te verkrijgen.

In augustus 2016 verloor het platform 119.755 BTC uit hun wallet en sinds dat moment werden er grote wijzigingen op de beurs doorgevoerd om ervoor te zorgen dat ze niet meer gehackt kunnen worden. Sindsdien is niet alleen Bitfinex veiliger geworden, de hele crypto-industrie heeft maatregelen genomen. Veel cryptobeurzen hebben hun platformen verbeterd en het aantal succesvolle aanvallen is de afgelopen jaren verminderd.

Hackers verdienen ook

Gebruikers die informatie over de hackers verstrekken, ontvangen vijf procent van de totaal herstelde bitcoins. Maar ook de hackers worden er niet armer op, zij krijgen 25% van de herstelde cryptocurrency’s. De hackers moeten 1 satoshi (een honderd miljoenste bitcoin) naar een opgegeven adres sturen om te bevestigen dat ze de eigenaren van de wallet zijn met dit geld.

Het bedrijf schrijft ook over de maatregelen die zij hebben genomen:

‘Bitfinex heeft beveiliging tot de hoogste prioriteit van de beurs gemaakt. Als cryptobeurs weten we dat we ons succes te danken hebben aan een klantenbestand dat ons loyaal heeft ondersteund in goede en slechte tijden. In de nasleep van de inbreuk op de beveiliging in 2016 heeft de centrale BFX-tokens verstrekt aan alle betrokken gebruikers.’

Meer dan 52 miljoen BFX-tokens zijn uiteindelijk omgezet in aandelen van iFinex en dat kon tegen een koers van een-op-een. Het platform blijft samenwerken met wetshandhavers die de aanval van 2016 onderzoeken. Deze agenten konden in 2016 ongeveer 28 bitcoins herstellen, maar dat is logischerwijs niet genoeg voor Bitfinex.

Leave a Reply