blog

Deze 5 beurzen hebben de meeste bitcoins in handen

By 15 oktober 2020No Comments

Meer dan 10% van de bitcoins die momenteel in omloop zijn, is in handen van vijf van de grootste gecentraliseerde beurzen.

Volgens Chain.info staan ​​Coinbase, Huobi, Binance, OKEx en Kraken bovenaan de ranglijst als de cryptocurrency beurzen met het grootste volume aan bitcoin.

Top 5 uitgelegd

Bijna 2 miljoen bitcoin is in handen van deze vijf beurzen, ofja, ze zijn eigenlijk grotendeels van miljoenen klanten die bitcoins bij deze gecentraliseerde partijen opslaan. Coinbase heeft meer dan 944.000 bitcoins, verdeeld over bijna 4,39 miljoen wallets. Met bijna een derde van de hoeveelheid van Coinbase, staat Huobi op de tweede plaats met meer dan 323.000 bitcoins. Deze zijn wel verdeeld over heel veel verschillende wallets, ongeveer 901.600 adressen.

Binance heeft een saldo van meer dan 289.000 bitcoin verdeeld over 2,7 miljoen adressen. OKEx staat daar net onder, met iets meer dan 276.000 Bitcoin, verdeeld over 339.000 unieke wallets. Kraken staat vijfde en heeft 126.000 bitcoins verdeeld over 672.000 adressen.

Risico bij derde partij

De gedachte is dat kleinere investeerders er de voorkeur aan geven hun bitcoin op gecentraliseerde beurzen opslaan. Daar is altijd een bepaald risico aan verbonden, namelijk de kans op hacks en aanvallen is groter bij een beurs, dan als je de bitcoins zelf beheert. Het is nou eenmaal aantrekkelijker om de als hacker te investeren in de grootste pot goud.

Wie zijn de andere grote spelers?

Grotere investeerders of zoals we ze liefkozend noemen, bitcoin whales, moeten worden beschouwd als belangrijke spelers op de cryptocurrencymarkt. Het vasthouden van bitcoin op zo’n grote schaal is een ontzettend belangrijk en groot deel van de markt, ook al behoren zij niet tot de traders op cryptocurrency exchanges.

Naast beurzen en whales, schat Chainalysis dat 3,7 miljoen van de bitcoin die gemined zijn, eigenlijk verloren zijn. Dit betekent dat deze coins in de afgelopen vijf jaar niet zijn verplaatst of helemaal niet zijn aangeraakt. Denk hierbij aan mensen die hun wachtwoorden zijn verloren, maar ook aan de coins van Satoshi Nakamoto. Maar het is goed mogelijk dat een deel van deze verloren bitcoins, gewoon door langetermijnbeleggers worden opgeslagen. Zij verkopen hun coins pas als ze tevreden zijn met de bitcoin koers.

Volgens Chainalysis worden 3,5 miljoen bitcoins regelmatig verhandeld tussen verschillende eigenaren en op verschillende platformen.

Leave a Reply