blog

DeFi cryptocurrency van Kyber Network stijgt door staking

By 9 juli 2020No Comments

Er gaat geen dag voorbij gegaan zonder dat een of ander gedecentraliseerd financieel platform de krantenkoppen heeft gehaald. Dat kan door een enorme koersstijging komen, of door een ontwikkeling op het platform. Vandaag is Kyber Network aan de beurt, aangezien de langverwachte netwerkupgrade met staking is gelanceerd.

Goed om te weten, dit artikel gaat niet over mensen die tijdelijk hun werk neerleggen omdat ze het ergens niet mee eens zijn. In cryptoland betekent staking dat je een aandeel hebt in een netwerk door je coins vast te zetten.

Waarde blijft maar groeien

Volgens DeFi Pulse zijn de DeFi markten de afgelopen maanden ontzettend hard gegroeid. Twee weken geleden schreven wij nog dat er voor 1,5 miljard dollar vastgezet is op de verschillende platformen. Dat is inmiddels gegroeid naar 2,15 miljard dollar.

Maar wat wordt hiermee bedoeld? De dollars in de grafiek hierboven vertegenwoordigen de waarde van het onderpand dat is opgesloten in smart contracts. Dit onderpand bestaat uit verschillende cryptocurrency’s, waarvan het leeuwendeel Ethereum is.

In minder dan een maand tijd is de waarde van de opgesloten coins verdubbeld. Dat kan twee redenen hebben, namelijk dat de coins in waarde zijn gestegen of dat er gewoon meer coins naar DeFi-platformen worden gestuurd. In dezelfde periode is de totale cryptomarkt met ‘maar’ 3% in waarde toegenomen dus het lijkt er op alsof de stijging komt doordat er meer coins worden vastgezet in smart contracts.

Staken met KyberDAO

Op 7 juli ging de langverwachte upgrade van het Katalyst-protocol live op het mainnet van Kyber Network. Het platform heeft zich aangesloten bij de race om yield farming met een governance-upgrade.

Het Kyber Network is een on-chain liquiditeitsprotocol dat tokenhouders liquiditeit laat bijdragen die ze ‘reserves’ noemen. Sinds de upgrade kunnen de tokenhouders zich inschrijven op de DAO voor stemrecht, hier krijgen ze een beloning voor in de vorm van ethereum.

De lancering op maandag begon met wat het platform noemt ‘tijdperk 0’, oftewel de eerste week van de inzet. Het stemmen zal beginnen tijdens ‘tijdperk 1’, de tweede week, terwijl de beloningen zullen worden uitgedeeld tijdens de derde week, ‘tijdperk 2’.

Kyber schrijf op hun blog dat alle tijdens tijdperk 0 verzamelde netwerkbeloningen zullen worden verbrand. Niet letterlijk natuurlijk, dit betekent dat coins worden verzonden naar een ontvangstadres waar coins voor altijd vast staan.

Een dag na de lancering, is voor ongeveer 18 miljoen dollar aan KNC vastgezet via staking op KyberDAO. Het huidige beloningsbedrag is 47,7 ether voor het eerste tijdperk. Dit getal kan alleen maar stijgen naarmate meer mensen hun Kyber tokens inzetten om te staken.

Koers van KNC beweegt mee

Investeerders speculeren al maandenlang naar wanneer staking mogelijk is op het netwerk van Kyber. Begin dit jaar was de waarde 0,18 dollar, op dit moment is 1,67 dollar waard. Een stijging van maar liefst 844 procent!

Afgelopen weekend was de koers zelfs even 2 dollar, maar inmiddels is dat al iets gecorrigeerd.

Sindsdien zijn de prijzen gecorrigeerd tot ongeveer $1,70 vandaag, wat nog steeds een winst is van meer dan 800% tot nu toe dit jaar. Nog meer mooie cijfers, de waarde van alle coins die vastgezet zijn in de smart contracts van Kyber, is ook verdubbeld sinds begin 2020. Op dit moment hebben gebruiken 28 duizend ethers en 733 bitcoins vastgezet. Dat is ongeveer 7 miljoen dollar waard.

Leave a Reply