blog

Peter Brandt verwacht 23% groei in waarde ethereum ten opzichte van bitcoin

By 9 juli 2020No Comments

Oude rot in het vak Peter Brandt verwacht dat de koers van ethereum beter zal presteren dan de bitcoin koers. Hij kijkt dan vooral naar de nabije toekomst. Tuur Demeester van Adamant Capital is het met hem eens.

Meerdere altcoins

Brandt zit al twintig jaar in het vak en is de auteur van bestseller Diary of a Professional Commodity Trader. Hij is niet alleen positief over de koers van ethereum, hij gelooft zelfs dat dit voor de meeste andere altcoins geldt. En dat, kan het startschot zijn voor het langverwachte altseason.

Veel cryptohandelaren kijken niet naar de euro- of dollarprijs van een altcoin. Zij meten de waarde in bitcoin. Dat komt omdat exchanges vooral vroeger voornamelijk crypto-naar-crypto handel aanboden. Hiermee zorgen ze dat ze niet in het vizier komen van bepaalde regelgeving.

Op dit moment is één ether 0,02623656 bitcoin waard (bijna 247 dollar). Dat is het hoogste niveau sinds 8 maart, voor de coronacrash. De afgelopen dagen heeft de koers van ethereum 5 procent gewonnen op bitcoin, maar Brandt is ervan overtuigd dat deze doorbraak nog lang niet voorbij is.

Nog 23 procent stijging mogelijk

De trader heeft zijn koersdoel ingesteld op 0,03276 BTC, dit betekent dat ethereum nog 23 procent moet stijgen ten opzichte van bitcoin, op dit moment althans.

Op 1 februari 2018 behaald ether zijn hoogste bitcoinwaarde ooit, destijds was één ether 0,12396 BTC waard. De waarde is dus met 79 procent gedaald sindsdien.

Tuur Demeester van Adamant Capital is het eens met de grafiek van Brandt en beweerde dat het technische plaatje van ethereum erg bullish is. Hij is echter niet overtuigd door de onderliggende fundamentele zaken van Ethereum, ondanks dat het decentrale financiële ecosysteem (DeFi) explodeert.

Technische analyse boven fundamentele analyse

Toch is de boodschap van Peter Brandt niet helemaal.. onbrand zoals Amerikanen zouden zeggen. Hij laat zijn vooroordelen over altcoins niet in de weg staan om grafieken te delen over deze coins. Eerder noemde hij alle andere coins anders dan bitcoin nog pretenders en $8hitcoins

Leave a Reply