Bitcoinblog

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Tijd om support te vinden!

By 10 april 2020No Comments

Waar de koers van bitcoin (BTC) soepel naar de 50 dagen moving average (MA) van de dagelijkse chart toekwam, blijkt deze tot op heden een te grote weerstand te zijn. Zijn de bulls, die op relatief laag volume de prijs wisten op te drijven tot de $7.450, dan echt te zwak om door te zetten?

Op het moment van schrijven betaal je voor één bitcoin zo’n $6.950. Dat dit als heel normaal of zelfs goedkoop wordt beschouwd is een flinke overwinning. Echter is de huidige situatie die zich wereldwijd afspeelt zowel de kans van de eeuw als het risico van de eeuw.

Slechter dat nu hebben we er in jaren niet voorgestaan op economisch gebied en een flinke recessie ligt op de loer, als we daar al niet middenin zitten. Zoals jullie ondertussen weten is dit dé kans voor bitcoin om het wereldtoneel te pakken en tot nieuwe recordhoogtes te stijgen.

Advertentie

De keerzijde is dat juist diezelfde recessie de adoptie kan doen remmen. Immers gaan mensen in tijden van financiële onzekerheid in cryptocurrencies stappen? Dat is de vraag waarover we meer te weten gaan komen de volgende maanden.

de_koers_van_bitcoin_BTC_volgens_michiel_tijd_om_support_te_vinden_afbeelding1

Afbeelding 1: bitcoin (BTC) op de dagelijkse grafiek van Coinbase

Op bovenstaande afbeelding is te zien dat het volume afneemt op de stijging die we zien sinds medio maart. Indien de groene zone van $6.800 opgeeft als supportzone zie ik een retrace tot in ieder geval de $5.8xx-zone. Mochten we daar geen bullish signalen zien is een diepere daling tot richting de $4.400 niet uitgesloten.

Mocht op dit moment de prijs stabiliseren net boven de $6.800 dan is er een mogelijkheid om nog iets verder te klimmen. Echter zie ik op korte termijn de $8.300 niet zomaar gebroken worden.

Al met al denk ik dat over een langere periode de prijs zeker nog aanzienlijk verder kan stijgen. Op de korte termijn zijn er diverse obstakels en is voorzichtigheid absoluut geboden.

Zien we je vanavond bij de live AMA met Michiel en David?!

Advertentie

Leave a Reply