Bitcoinblog

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Het groter geheel

By 24 april 2020No Comments

Wat gebeurt er toch allemaal in de wereld? Olievoorraden lopen over waardoor de olieprijs $40 negatief ging. Ja, dat lees je goed; 156 litertjes olie schoon aan de haak en $40 toe krijgen. Speculanten die futures in handen hadden voor fysieke levering van vaten olie, tuimelden over elkaar heen om in blinde paniek te verkopen. Blijkbaar heeft niet iedereen ruimte voor 1.000.000 liter olie in de achtertuin. Hierbij kwamen de prijzen voor deze contracten dus een dag voor het verstrijken diep in de min terecht. Beurzen blijven stijgen terwijl de economie grotendeels op zijn gat ligt.

Dit is typisch een gevalletje van verder kijken dan je neus lang is. “De koers gaat niet in één lijn omlaag/omhoog” zal je vast vaker gehoord hebben. Echter is dit precies wat er in mijn optiek op dit moment in de wereld speelt. Nadat alle koersen als een meteoriet richting aarde doken bleef er na de stofwolken een vertwijfelde markt achter.

Die vertwijfeling wordt naar mijn idee op dit moment gebruikt om kleine spelers terug de markt in te lokken. Terwijl aan de achterzijde de grote jongens vechten om de uitgang; hierbij geholpen door de noodfondsen die eindeloos in de haperende motor worden gepompt.

Advertentie

Zodra zometeen het “corona-stof” is neergedaald zal er mogelijk een soort van laatste sputtering plaatsvinden. Tijdens deze laatste oprisping zullen de grote jongens in de markt weer goed in positie zitten en klaar zijn voor het betere sloopwerk.

Dat we een enorme deuk gaan oplopen staat voor mij wel vast. Hoe groot? Hoe lang? Hoe diep? zijn de enige vragen die mij op dit moment bezig houden. Uiteraard ga ik de markt met extreme voorzichtigheid benaderen en geduld zal de allerbelangrijkste eigenschap blijken gedurende de achtbaan.

Anderzijds zal ik op het puntje van mijn stoel zitten om te kijken hoe Bitcoin deze zware storm gaat overleven. Negatief, zoals de olieprijs afgelopen week, is in ieder geval uitgesloten dus in dat opzicht staat het 1-0 voor cryptocurrencies.

Realistisch bekeken kan de koers van bitcoin meegezogen gaan worden in een nare spiraal. Als er een toevlucht komt in bitcoin kan het enorm exploderen na de Bitcoin halving. Naast dat de koers stand zal moeten houden bij $6.700 om niet weg te glijden in de $5.000-zone. Zo zit de rek er flink in richting zo’n $8.300 tot $9.000 mits we boven de $7.100 blijven. Deze move van gisteren tot een top van bijna $7.800 geeft in ieder geval weer een beetje kleur en richting aan een tijdelijk stuurloze bitcoin.

Daarom deze week dan ook geen chart in dit artikel maar een leegte om voor jezelf na te denken over de komende maanden, misschien wel jaren.

Fantaseer eens over de toekomst waarin vrijwel zeker blockchain een grote(re) rol gaat spelen. Wat gaat dat voor een impact hebben op de prijs? Kijk eens realistisch naar de huidige prijs en wat is volgens jou dan een logisch vervolg vanaf hier? Deel je antwoord gerust in onze gratis Crypto Insiders telegram chat. Er is geen goed/fout, maar zonder plan ga je hoe dan ook in de hoek belanden waar de klappen gaan vallen.

Wil je meer van Michiel zien, lezen en horen? Elke doordeweekse dag verzorgt hij een koersupdate op video, verstrekt hij te automatiseren trading signals en geeft hij uitleg in onze omgeving voor members! Kom de eerste 30 dagen gratis uitproberen!

Advertentie

Leave a Reply