blog

De keiharde waarheid voor (startende) investeerders!

By 4 augustus 2020No Comments

Wat is de grootste overeenkomst tussen eind 2017-begin 2018 en medio 2020? Precies, het grote aantal “nieuwe” investeerders op de markt. Deze keer niet in de crypto-wereld maar versbakken alleskunners op het gebied van aandelen. Wie heeft er kennis nodig als alles omhoog gaat? Het ene na het andere aandeel schiet 10-20% de lucht in. Dit maakt dat er een compleet nieuwe groep wild gemaakte mensen wegdroomt bij papieren winst en zichzelf als day trader bestempelt. Zolang deze winsten niet verzilverd worden blijft het papieren winst. Enige vorm van risicomanagement maakt dit een zeer gevaarlijke groep waar je niet toe wilt behoren.

Gaat dit goed? Misschien bij een zeer zeer klein deel dat de adviezen van de meer ervaren beleggers opvolgt. Groter is de kans dat het volgende, dat veel crypto-instappers van eind 2017 bekend zal voorkomen, “stappenplan van ellende” gaat uitkomen:

– Advertentie –

Stap 1: Wild gemaakt door vrienden/familie stap je ook enthousiast de markt in.

Stap 2: Het werkt zo waar! Je hebt al 10% winst in slechts enkele dagen.

Stap 3: De markt schiet door en door wilde hebberigheid stop je er extra geld in, Dat je eigenlijk misschien niet kunt missen (terwijl de doorgewinterde handelaren de markt verlaten).

Stap 4: De markt gaat onderuit en je ziet je winst verdampen als sneeuw voor de zon. “Had ik maar winst genomen” denk je. Niet uit het veld te slaan koop jij deze dip!

Stap 5: Je denkt “Zie je wel, ik kan mijn baan gedag zeggen. Ik ben mister market!”

Stap 6: Je schrikt van je positie. “Huh, hoe kan ik nou 20% in de min staan?”

Stap 7: In paniek verlaat je de markt en komt hier voorlopig niet meer terug.

Stap 8: De doorgewinterde handelaren bedanken je voor het spelen en kopen terug! Klaar voor een nieuwe ronde.

de_keiharde_waarheid_voor_startende_investeerders_stappen_grafiekAfbeelding 1: maandelijkse grafiek van de NASDAQ

Wil jij dagelijks meer informatie over de aandelenmarkt, strategieën en andere tips? Kijk op www.aandelenhulp.nl of in ons gratis Telegramkanaal, neem contact op en probeer het een week geheel vrijblijvend een week gratis!

Tip: Geef op aandelenhulp.nl aan dat je mij hebt gevonden via Crypto Insiders en ontvang tot wel 10% korting!

Uiteraard gaat de volgende vlieger gezien de historische koers nog op: Wanneer je ook instapt, uiteindelijk gaat de koers hoger. Maar om te beginnen met -80% lijkt me geen goede uitgangspositie. Het zal grofweg acht jaar gaan duren voor je op gelijke hoogte staat. Met slimme instapmomenten en stop-losses is er absoluut nog geld te verdienen, maar dit lijkt enkel mogelijk vanuit de juiste filosofie. Begin met géén geld te verliezen!

Ik denk momenteel dat hetzelfde geldt voor bitcoin en co; zolang de markten stabiel blijven heeft de koers van bitcoin de ruimte om door te groeien. Of we echter zullen doorschieten naar $50.000 of hoger vraag ik mij sterk af. Uiteindelijk denk ik absoluut dat blockchain een gigantische transformatie zal geven aan veel systemen zoals we die nu kennen. De timing kan alleen nog “te vroeg” zijn. Uitstappen dan maar? Dat zal ook niet direct het advies zijn. De markt kan zomaar nog een tijd doorgroeien. Dit wil je natuurlijk niet missen. Zorg er ook hier voor dat je van tijd tot tijd winst pakt. Daarnaast is het slim om je stop-loss omhoog te verplaatsen zodra de koers bij je instappunt wegloopt.

Al met al dus een bijzonder interessante tijd om alle markten in de gaten te houden. Er is heel veel te leren maar laat het geen geld kosten!

– Advertentie –

Leave a Reply