blog

David Marcus van Facebook en Libra wil meer weten over DeFi buiten UniSwap, Compound en Maker

By 3 november 2020No Comments

Sinds de zomer krijgt DeFi op Ethereum ontzettend veel aandacht van investeerders. Het beschikbare kapitaal groeit met de dag, aangezien veel investeerders willen profiteren van de yield en ook een beetje FOMO hebben. Het aantal DeFi-gebruikers is gestegen van een paar duizend aan het begin van het jaar tot ergens in de buurt van een paar honderdduizend nu.

DeFi wordt steeds bekender

Eigenlijk kunnen investeerders die al bekend zijn met crypto niet meer om DeFi heen, en steeds meer mensen buiten de cryptowereld beginnen er over te leren. David Marcus, mede-oprichter van Libra begon er zelfs over op Twitter.

David Marcus is een bekend figuur in crypto en fintech. In het verleden was hij directeur bij PayPal en leidde hij het Messenger-team op Facebook. Nu helpt hij bij het runnen van Libra, het digitale valutaproject van Facebook. Door alle commotie van banken, maar ook uit politieke hoek, heeft het Libra-project veel vertraging opgelopen.

Interessante projecten

Maar Marcus vroeg onlangs naar DeFi, omdat hij zich blijkbaar begon om te lezen over het onderwerp. Hij vroeg zijn volgers:

‘Wat zijn de meest interessante # DeFi-projecten buiten Uniswap, Maker en Compound die ik zou moeten kennen?’

Tientallen individuen reageerden met de projecten waar Marcus naar zou kunnen kijken. Zelfs Vitalik Buterin kon het niet laten te reageren.

Het is onduidelijk waarom Marcus naar DeFi vraagt, en of dit met Libra te maken heeft. Hij is in ieder geval een uitgesproken fan van Bitcoin, Ethereum en andere gedecentraliseerde netwerken en nieuwe financiële technologieën.

DeFi is trotseren

Marcus is verre van de enige prominente investeerder of innovator uit Silicon Valley die zich bezig houdt met DeFi.

Naval Ravikant is de medeoprichter en voorzitter van AngelList. Hij is een angel investor en heeft in meer dan honderd bedrijven geïnvesteerd, waaronder vele megasuccessen, zoals Twitter, Uber, Notion, Opendoor, Postmates en Wish. Hij sprak onlangs in een podcast met Tim Ferris over DeFi.

‘Ze bouwen een gedecentraliseerde Wall Street, ze noemen het DeFi, D-E-F-I, voor gedecentraliseerde financiering. Maar ik denk eigenlijk dat het meer op DEFY lijkt, gewoon de regering trotseren, DEFY. En dus denk ik dat we een heel nieuw casino zien dat beter is dan Wall Street.’

Leave a Reply