blog

Justin Sun en zijn supervrienden redden TRON van een hack

By 3 november 2020No Comments

TRON heeft een mysterieuze hack verijdeld die het netwerk gisteren tijdelijk platlegde.

Tijdens upgrade aangevallen

De TRON blockchain stond gisteren twee uur stil ​​na een mysterieuze aanval, maar alles is weer normaal, bevestigde Justin Sun, de CEO van Tron.

Sun heeft de hack vandaag in een reeks tweets uiteengezet. Hij zei dat terwijl de blockchain aan het upgraden was naar versie 4.1, het mainnet werd aangevallen door een kwaadaardig contract.

Supervrienden en superbedrijven

De aanvaller, zei Sun, startte kwaadaardige transacties, waardoor de supervertegenwoordiger de productie van blokken stopte.

Supervertegenwoordigers zijn de beheerders van de TRON-blockchain. Ze controleren de productie van nieuwe blokken. Deze supervertegenwoordigers worden gekozen door tokenhouders. Dit zijn voornamelijk bedrijven van Sun, Sun zelf en vrienden van Sun.

Alles is goed, aldus Sun

De aanvaller wilde profiteren van de opschorting van de blokproductie, zei Sun, zonder uit te leggen hoe of waarom.

Maar de ‘#TRON-gemeenschap reageerde onmiddellijk, lokaliseerde het probleem en loste het onmiddellijk op, en werkte samen met supervertegenwoordigers om de knooppunten te upgraden’, zei hij. Binnen ongeveer drie en een half uur waren de zaken weer normaal.

‘De gegevens over de keten blijven intact en gebruikersactiva zijn absoluut veilig. #SAFU.’

Aanval is positief

Sun is een echte marketingman, hij had zelfs de ballen om de aanval in iets positiefs om te zetten. Volgens hem is dit het bewijs dat ‘#TRON-netwerk het gedecentraliseerde netwerk is met de meeste veerkracht en verdedigingsmogelijkheden voor aanvallen in de branche!’

Vervolgens retweet Sun dit:

Sun is helaas niet in verdere details getreden. Ook zijn Telegram chat, die FUD (angst, onzekerheid en twijfel) verbiedt, bevat geen antwoorden.

Investeerders laten wel twijfel zien

Ondanks de helende woorden van Justin Sun, hebben investeerders minder vertrouwen in Tron. De Tron koers daalde de afgelopen 24 uur met meer dan 7 procent. Dat zal deels aan de hack liggen, maar op dit moment daalt de hele cryptomarkt.

Leave a Reply