blog

Bitcoin in PayPal wereldwijd vanaf 2021, ruimte voor cryptocurrency van centrale banken

By 3 november 2020No Comments

Maandag sprak Dan Schulman, CEO van PayPal, over de toekomst en de rol van cryptocurrency’s op het betaalplatform. Het zal je vast niet zijn ontgaan, op 21 oktober kondigde PayPal aan bitcoin en andere crypto’s te integreren.

Digitale betalingen

In het persbericht staat dat PayPal de revolutie naar digitale betalingen wil versnellen, en dat is gedreven door het coronavirus en de toegenomen belangstelling voor crypto’s van centrale banken en consumenten.

De nieuwe service van PayPal stelt haar klanten in staat om cryptocurrency rechtstreeks vanaf hun PayPal-rekening te kopen, aan te houden en te verkopen. Een andere opmerkelijke ontwikkeling is het plan om 28 miljoen verkopers wereldwijd in staat te stellen bitcoin te accepteren.

Vanaf 2021 wereldwijd

Momenteel is de dienst alleen beschikbaar in de VS, maar ondersteuning voor internationale markten zal worden geïntroduceerd in de eerste helft van 2021. Vanaf dat moment kunnen ook alle verkopers via PayPal crypto accepteren.

Jeremy Allaire van Circle liet zien dat hij een van de eerste mensen in de VS was die BTC kocht met zijn PayPal-rekening:

Centrale banken ondersteunen

Schulman zegt ook CBDC’s te willen accepteren, dit zijn digitale valuta’s uitgegeven door de centrale banken.

‘Wij willen het bereik van cryptocurrency’s vergroten door nieuwe vormen van digitale valuta van de centrale bank te omarmen. We gaan een nieuw tijdperk van financiële dienstverlening in, waarin onze portemonnees en alle services eromheen van fysiek naar digitaal gaan. Deze omvatten identiteitsbeheer, nieuwe vormen van handel en volledig digitale betalingen en financiële diensten.’

Hij voert dit op als argument waarom ze hun diensten eerst in de VS aanbieden, om vervolgens uit te rollen over de rest van de wereld.

Steeds meer nut

‘Met deze basis zullen we begin volgend jaar snel in beweging komen en consumenten in staat stellen cryptocurrency’s te gebruiken als financieringsinstrument om te winkelen bij al onze 28 miljoen handelaren. Deze oplossing brengt geen extra integraties, volatiliteitsrisico of oplopende transactiekosten met zich mee voor zowel consumenten als verkopers en zal het nut van cryptocurrency’s fundamenteel vergroten.’

Hij heeft wel een punt dat de wereld verschuift van fysiek naar digitaal. Dat geldt voor betalingen en financiële diensten. Veel inwoners van Aziatische landen zijn al jaren gewend aan betalen via een app in combinatie met contant geld. In Nederland begint het ook steeds normaler te worden om je telefoon te gebruiken voor betalingen aan de kassa.

Limiet nu al verhogen

Schulman zegt dat het aanbieden van crypto nu al populair is.

‘Een paar dagen geleden hebben we onze cryptodiensten beschikbaar gemaakt voor 10% van onze Amerikaanse gebruikers. Onze wachtlijst was twee tot drie keer hoger dan we hadden verwacht. We gaan onze limiet van 10.000 dollar per dag verhogen naar 15.000 dollar per dag, op basis van de vraag die we zien, en we zullen in de komende twee weken tot drie weken voor 100% uitrollen in de VS.’

Hij zegt ook dat via PayPal crypto direct kan worden omgezet naar fiat, tegen een vast tarief. Hierdoor kun je met cryptocurrency betalen bij een van de 28 miljoen verkopers, maar dan zonder koersrisico.

Leave a Reply