blog

Cryptocurrency tokens van Frenkie de Jong’s FC Barcelona binnen 2 uur uitverkocht

By 24 juni 2020No Comments

De Spaanse voetbalgigant FC Barcelona heeft zijn eerste FC Barcelona Fan Tokens (BAR) uitverkocht, deze werden verkocht via platforms Chiliz.net en Socios.com. Deze twee platformen richten zich voornamelijk op sport.

De verkoop van alle tokens met een totale waarde van 1,3 miljoen dollar, verliep in minder dan twee uur tijd. Hoogtepunt is toch wel dat er binnen 2 minuten voor 777.000 dollar aan munten werd verkocht. Chiliz en Socios CEO Alexandre Dreyfus kondigde het nieuws aan in een tweet van 22 juni.

Chiliz en Socios zagen een vijfvoudige toename van de vraag tijdens de verkoop

Dreyfus merkte op dat aan de muntenverkoop meer dan 4.000 fans uit 106 landen deelnamen. Hij zegt dat de topkopers uit Turkije, Polen, Japan, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Italië kwamen. Hij voegde eraan toe dat Chiliz en Socios een vervijfvoudiging van de vraag hebben meegemaakt tijdens de verkoop.

Dreyfus zei ze eigenlijk een soort flash sale van 48 uur in gedachten hadden. Ondanks enkele vertragingen op Socios.com tijdens de verkoop, liep het veel sneller dan dat. ‘Ik denk dat dat de reden is waarom Barça groot is en ook waarom crypto’s zo hard aan het pushen zijn’, aldus Dreyfus.

FC Barcelona’s BAR-munten zijn ontworpen om voor meer interactie met Barça fans te zorgen, schrijft FC Barcelona in een verklaring. De houders van deze tokens kunnen deelnemen aan enquêtes en peilingen voor de community. Ook kunnen ze unieke prijzen verdienen, zoals het ontmoeten van spelers voor een wedstrijd.

De handel begint vandaag

De eerste batch tokens zijn verkocht. Volgens FC Barcelona ging het om 600.000 setjes tokens van 2 euro per stuk. Nu de verkoopronde achter de rug is, is het tijd om te handelen. Vanaf vandaag kan de Barcelona munt verhandeld worden op de platformen van Chiliz en Socios.

De tokens zullen alleen beschikbaar zijn voor aankoop en voor de handel tegen de munt van Chiliz (CHZ) tegen een marktprijs die afhankelijk is van de vraag en het aanbod. De FC Barcelona Fan Token is zelfs al te vinden op CoinMarketCap. Er is nog weinig over bekend dus op dit moment bezet de munt een plek buiten de top 2000.

Op de exchange van Chiliz vind je meer informatie over de prijs. De handel is maar net begonnen, maar de koers is inmiddels meer dan verdubbeld. Op dit moment is één BAR-token bijna 7 dollar (6,20 euro) waard. De prijs is nu erg volatiel, het kan ook zomaar zijn dat de stijging deel uitmaakt van de hype en dat de koers later vandaag terugzakt.

De BAR-munt van de club van Frenkie de Jong is slechts één van de vele sportmunten die door Chiliz en de Socios-platforms zijn uitgegeven. De Italiaanse professionele voetbalclub Juventus bracht eind 2019 zijn eigen fan token uit. De Franse voetbalclub Paris Saint-Germain is sinds 2018 partner van Socios.com.

Leave a Reply