blogExchanges

Cryptocurrency beurzen Huobi en Binance zetten zich in voor slachtoffers coronavirus

By 29 januari 2020No Comments

In navolging van Binance, de grootste crypto beurs van de wereld, heeft concurrent Huobi ook een liefdadigheidsfonds aangekondigd.

Het uitbreken van een nieuwe stam van het coronavirus vond eind vorig jaar plaats in Wuhan, China. De ziekte verspreidt zich wereldwijd en razendsnel, volgens Nu.nl zijn er al meer dan 6.000 geïnfecteerden en 132 doden.

Huobi draagt steentje bij

Wuhan en andere steden in de provincie Hubei zijn in quarantaine geplaatst. De uitbraak heeft grote economische gevolgen voor China en de snelle verspreiding van het virus  wordt in de hand geholpen doordat het tegenwoordig heel simpel is om overal naar toe te reizen.

De meeste cryptobeurzen hebben Aziatische wortels dus het is niet gek dat zij de eerste uit de cryptohoek zijn die financiële hulp aanbieden. Een paar dagen geleden kondigde de CEO van Binance, Changpeng Zhao, aan dat ze 1,3 miljoen euro hebben gereserveerd om te helpen bij de gevolgen van de ziekte.

Goed voorbeeld doet volgen

Huobi heeft bekend gemaakt dat zij ook meedoen. De in Singapore gevestigde exchange heeft de oprichting van Huobi Charity aangekondigd. De eerste actie van de nieuwe organisatie, opgezet als reactie op het coronavirus, is het matchen van het fonds van Binance met een eigen fonds. Zij beginnen ook met 1,3 miljoen euro (10 miljoen yuan).

In de bovenstaande tweet schrijft de beurs dat het fonds zal worden gebruikt om beschermende uitrusting te kopen. Ook wordt het geld gebruikt om medisch personeel te financieren.

In een andere post deelt de nieuwe filantropische vleugel van Huobi details over hoe het fonds wordt gebruikt. Lokale kantoren in Zuid-Korea, Japan, de VS, Argentinië, Thailand, Indonesië en andere locaties verzamelen momenteel beschermende medische apparatuur voor degenen die tegen het virus vechten.

De afbeelding in de bovenstaande tweet toont pallets vol met kartonnen dozen. De beurs verklaart dat het al 20.000 N95-ademmaskers heeft geleverd aan ziekenhuizen in Huangguang in de provincie Hubei, China.

De beurs hoopt nog eens 200.000 sets van beschermende uitrusting te bieden aan medisch personeel.

Leave a Reply