blog

Cryptocurrency analyse: wat verwachten wij van Ethereum en Bitcoin?

By 14 februari 2020No Comments

Yes, het is Valentijnsdag! Lees nog even snel deze koersanalyse door voordat je bij het tankstation een bloemetje haalt voor je lief. En heb je geen tijd om te lezen? Geen zorgen, onze casanova Axel brengt je in een paar minuten helemaal op de hoogte! En blijf lezen (of kijken), want je kan een Ledger Nano S winnen.

Update Ethereum: target vorige analyse gehaald!

Terug naar bitcoin. Eerst even een kleine terugblik. In onze analyse van afgelopen dinsdag schreven we dat de waarde van ether naar 270 dollar (250 euro) kan gaan stijgen. En het ging snel, want het gebeurde deze donderdag nog.

Op dit moment lijkt de koers even een adempauze te nemen. Gaat de koers dalen? Dan ligt de ondersteuning tussen 225 dollar (207 euro) en 230 dollar (212 euro). Dat is de middelste blauwe balk van boven op de grafiek.

Stijgende trend nog steeds intact

Het lijkt moeilijk te geloven na de daling van donderdag, maar de bitcoin koers bevindt zich nog steeds in een stijgende trend. Dat zie je op de grafiek aan de rode trendlijn. Bij elke daling zoekt de koers de trendlijn weer op en stuitert weer omhoog.

De eerste ondersteuning ligt op 10.000 dollar (9.225 euro). Dat is een belangrijke psychologische grens voor veel traders. Zoals je op de grafiek ziet komt dit niveau overeen met de rode trendlijn. Vanaf hier kan de koers weer stijgen.

Wat als bitcoin de stijgende trend blijft aanhouden?

We hebben een trendlijn getekend boven de hoogste top van bitcoin eind 2017 tot over de top van juni 2019. Het is goed mogelijk dat de koers hier weerstand gaat ondervinden. De lange lijn en de stijgende trendlijn komen samen op 11.830 dollar (10.908 euro).

Wanneer we nog verder inzoomen komen we uit op dit plaatje. Zoals je ziet is het een realistisch scenario, maar dan moet de koers wel in hetzelfde tempo blijven stijgen.

Maar dat dit gaat gebeuren is zeker geen garantie, de bitcoin prijs is namelijk al twee maanden aan het stijgen. Het is ook goed mogelijk dat er een correctie gaat komen. Daarom lees je hieronder ook onze bearish scenario’s.

Maar wat als de trendlijn breekt?

Breekt de waarde uit aan de onderkant, dan is de stijgende trend van afgelopen weken voorlopig even voorbij. In dat geval komen de niveaus van afgelopen week weer in zicht. Die niveaus zie je op de grafiek hieronder terug.

De volgende ondersteuningen zijn dan:

  • 9.800 dollar (9.040 euro)
  • 9.455 dollar (8.725 euro)
  • 9.150 dollar (8.440 euro)

Win een Ledger Nano S hardware wallet!

Het is Valentijnsdag! Omdat wij zoveel van jullie houden, geven we een spiksplinter nieuwe Ledger Nano S hardware wallet weg.

Wat moet je doen om mee te doen? Dat is simpel. Verklaar de liefde aan bitcoin, of een andere cryptomunt. Reageer op onze post op Facebook.

En dat mag op elke manier, wat jij het leukst vindt om te doen. Schrijf je een gedicht, maak je een filmpje of stuur je een foto? Verras ons maar!

We maken de winnaar bekend bij de volgende koersanalyse, op dinsdag 18 februari.

Spelregels:

  • Je kan tot het einde van dit weekend meedoen.
  • Je moet minimaal 18 jaar zijn om mee te doen.
  • Met het meedoen ga je ermee akkoord dat we jouw tekst, foto of filmpje kunnen plaatsen op onze social media kanalen.

Leave a Reply