blogExchanges

Cryptobedrijf Wirex wordt een van belangrijkste leden van Visa

By 23 december 2020No Comments

Wirex is het tweede cryptobedrijf dat is toegetreden tot de ledenkring van Visa. Dit betekent dat Wirex toestemming heeft gekregen van de creditcard maatschappij om zelf VISA kaarten uit te mogen geven.

Nieuwe bevoegdheden

Maar Wirex kan nu meer dan alleen VISA kaarten uitgeven, het in Londen gevestigde bedrijf mag nog meer nieuwe producten aanbieden en extra licenties uitgeven. De belangrijkste leden van Visa zijn over het algemeen bevoegd om op te treden als uitgevende banken, wat betekent dat ze kaarten kunnen uitgeven en diensten mogen aanbieden om transacties te verwerken.

Momenteel worden de pinpassen van Wirex uitgegeven door Visa. Ze zijn beschikbaar in Europa en Azië en stellen gebruikers in staat crypto te kopen en om te zetten in fiat om het uit te geven. Wirex zegt zelf dat ze meer dan 3 miljoen klanten hebben.

VS veroveren

In de komende maanden wil het bedrijf ook de Verenigde Staten veroveren. De lancering is daar ‘aanstaande’, aldus Wirex. De eerste stappen zijn al gezet: Wirex USA kreeg in augustus zijn eerste vergunning voor geldtransmissie van het Georgia Department of Banking and Finance.

Harold Montgomery, algemeen directeur van Wirex USA: ‘Wirex maakt cryptocurrency toegankelijker en bruikbaarder. We kijken ernaar uit om de kracht van Wirex de komende maanden in handen te geven van onze Amerikaanse klanten.’

Naast de betaalpas biedt Wirex ook een bitcoin-beloningsschema genaamd Cryptoback, waardoor gebruikers tot 1,5% terug in bitcoin krijgen voor elke in-store transactie die ze doen.Ook Mastercard

In het begin van dit artikel schreven we al dat Wirex het tweede cryptobedrijf is dat toegetreden is tot deze kring. Eerder dit jaar werd Coinbase het eerste cryptobedrijf dat werd goedgekeurd als Visa-hoofdlid. Wirex eet trouwens van twee walletjes, ze zijn ook een van de hoofdleden van Mastercard.

‘We zijn erg blij dat Wirex het eerste crypto-native bedrijf is dat hoofdlidmaatschap van Mastercard heeft gekregen’, zei Pavel Matveev, CEO en mede-oprichter van Wirex destijds. ‘Het vertegenwoordigt een groeiende interesse en erkenning in de acceptatie van cryptocurrency door toonaangevende instanties en toezichthouders en zal ons helpen onze visie te realiseren om iedereen in staat te stellen een wereld te ervaren waarin alle valuta, traditioneel en crypto, gelijk zijn.’

Leave a Reply