blog

Analyse: Bitcoin breekt uit en nadert nieuw hoogterecord

By 22 december 2020No Comments

Heb je la Casa de Papel, the Queen’s Gambit en Game of Thrones al drie keer uitgekeken? Dan kan je nog altijd de live bitcoin grafiek volgen. Bitcoin heeft geen score op IMDb, maar toch blijven wij bingewatchen. Wat verwachten we van bitcoin in de komende dagen?

Bitcoin vindt ondersteuning

Je kijkt hieronder naar de uurgrafiek van bitcoin. Onder de koersgrafiek zie je de MACD, een indicator die het momentum van de bitcoin koers laat zien.

Afgelopen zondagavond werd de grens van 24.o00 dollar (19.620 euro) nog doorbroken, maar bitcoin kon dat niveau niet lang volhouden. Vooral maandag ging de koers snel omlaag, in een paar uur tijd daalde de koers met ruim 2.200 dollar (1.798 euro).

Bitcoin lijkt nu een bodem gevonden te hebben op 22.300 dollar (18.231 euro), de rode lijn op de grafiek. Ook zie je dat de MACD weer groen begint te kleuren, het negatieve momentum van afgelopen dagen is omgeslagen naar een positief momentum.

Nieuwe doorbraak

Je kijkt nog steeds naar dezelfde grafiek, maar we hebben nu een lijn toegevoegd. De oranje lijn op 23.300 dollar (19.040 euro) was rond 17 december een sterke weerstand. Afgelopen weekend was dezelfde lijn juist even een ondersteuning, totdat de koers maandag hard zakte. Nu is het bitcoin opnieuw gelukt om uit te breken. Een positieve ontwikkeling! 

Wat verwachten we nu van bitcoin?

Op korte termijn zijn er drie belangrijke niveaus voor bitcoin. Het kan nog steeds alle kanten op, dus beschrijven we twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Stijgt bitcoin verder? Dan kan de koers richting het hoogste punt aller tijden, 24.300 dollar (19.856 euro). Dat is de groene lijn op de grafiek.

Bearish
Als bitcoin daalt, dan wordt 23.352 dollar (19.081 euro) de eerste ondersteuning om in de gaten te houden. Dat is de oranje lijn op de grafiek.

Zakt bitcoin onder dit niveau? Dan wordt 22.300 dollar (18.222 euro) opnieuw een belangrijk steunpunt. Dat is de rode lijn op de grafiek.

Leave a Reply