blog

Ripple daalt met 30%, exchanges verwijderen XRP in reactie op SEC

By 23 december 2020No Comments

Het zit Ripple niet mee. Het bedrijf wordt aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC), en dat heeft ook invloed op XRP. De cryptocurrency bevindt zich nu in een vrije val. Alleen vandaag al daalt XRP met bijna 34 procent, dat zie je hieronder op de grafiek van BTC Direct.

De gifbeker is nog niet leeg, want verschillende cryptobeurzen overwegen nu om XRP te verwijderen uit hun aanbod.

Drie exchanges stoppen handel in XRP

Op dit moment hebben drie kleine beurzen al besloten om de handel in XRP stop te zetten. Het gaat om OSL, Beaxy en CrossTower.

OSL is een over-the-counter beurs in Azië en heeft inmiddels een statement op zijn website geplaatst:

“In het licht van de handhavingsactie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen Ripple Labs Inc. en twee van haar leidinggevenden, hebben we alle XRP-betalingen in en handelsdiensten op het OSL-platform opgeschort. Dit doen wij met onmiddellijke ingang en tot nader order”.

Waarom verwijderen exchanges XRP?

Het is goed mogelijk dat meer beurzen zullen volgen. Volgens verschillende prominente rechtsgeleerden in de crypto-industrie lopen beurzen die XRP aanbieden een risico, aangezien XRP door de SEC wordt beschouwd als een effect (security).

Hailey Lennon, werkzaam bij Anderson Kill, windt er geen doekjes om: “Weet je wie er risico loopt als XRP wordt beschouwd als security? IEDERE EXCHANGE DIE XRP AANBIEDT.”

De SEC beweert dat Ripple geld betaalt aan beurzen om het “kopen en verkopen van XRP” op hun platformen mogelijk te maken. Ripple zou ten met ten minste tien platforms een overeenkomst hebben:

“In 2017 en 2018 heeft Ripple ook overeenkomsten gesloten met ten minste tien handelsplatformen voor digitale activa, waarvan geen enkele in enige hoedanigheid bij de SEC is geregistreerd en waarvan ten minste twee hoofdkantoren in de Verenigde Staten. Ripple betaalde deze platforms een vergoeding, meestal in XRP, om het kopen en verkopen van XRP op hun systemen mogelijk te maken en soms zelfs beloningen voor het bereiken van een bepaald handelsvolume”XRP in vrije val

En de koers? Die reageert sterk. Stond de teller eind november nog op bijna 0,68 euro, nu is XRP nog maar 0,26 euro waard. Verwijderen meer beurzen XRP? Dan is het goed mogelijk dat de prijs zelfs verder daalt. Dit verhaal krijgt ongetwijfeld nog een staartje! 

Leave a Reply