blog

CME haalt Binance in, Grayscale voegt 300 miljoen dollar bitcoin toe in 24 uur

By 23 oktober 2020No Comments

Bitcoin en crypto-activa blijven de aandacht trekken van de grote spelers in de financiële wereld, zeker na een week als deze.

CME haalt Binance in

Volgens data van Skew Analytics heeft Open Interest op de Chicago Mercantile Exchange (CME) nu meer activiteit dan Binance. CME staat nu op de tweede plek. Nick Cote ziet dat er een omslag gaande is in crypto, waar het vroeger crypto vs instituties was, lijken de groten der aarde cryptocurrency nu te omarmen.

Maar even snel, wat is Open Interest? Open Interest is een maatstaf voor het totale aantal uitstaande derivatencontracten, zoals opties of futures die niet afgewikkeld worden in hetzelfde actief, in dit geval bitcoin.

BitMEX zakt

Voorheen domineerde BitMEX de markt voor derivaten, maar sinds de gerechtelijke procedure tegen de leidinggevenden lijken steeds minder gebruikers BitMEX nog te willen gebruiken.

OKEx OI is nu marktleider, met een miljard dollar aan Open Interesse, maar CME loopt niet ver achter met 800.000 dollar. De geaggregeerde OI over alle grote beurzen heeft volgens de analyseprovider een maandelijks hoogtepunt van 5 miljard dollar bereikt. Bakkt heeft met slechts 15 miljoen dollar relatief weinig OI.

De instituties komen

De beheerde activa onder beheer van Grayscale blijft groeien. Volgens de nieuwe cijfers hebben ze nu voor 7,3 miljard dollar aan cryptocurrency in beheer.

Plus 300 miljoen dollar

Van die 7,3 miljard dollar is 6 miljard dollar bitcoin. Overigens hadden ze gisteren nog 7 miljard dollar in totaal onder beheer, er is dus binnen een dag 300 miljoen bijgekomen. Koekoek.

Vorige week maakte Grayscale bekend dat ze hun beste kwartaal ooit hadden. Ze haalden iets meer dan 1 miljard dollar op bij investeerders voor cryptocurrency-producten.

De grote spelers in de financiële wereld letten nu zeker op, miljardair en hedgefondsmanager Paul Tudor Jones III zei gisteren op televisie dat hij nu nog meer van bitcoin houdt dan toen hij het in mei voor het eerst aan zijn portfolio toevoegde.

Leave a Reply