Bitcoinblog

Bitcoin bulls zetten door!

By 23 oktober 2020No Comments

Daar was ‘ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers te laten shinen. De rentes zijn historisch laag, geld dat aan de lopende band wordt bijgedrukt en wereldwijde onrust.

Is die disbalans in de wereld genoeg voor mensen om zelf de regie te grijpen? Het vertrouwen in overheden krimpt en misschien, heel misschien, zet bitcoin het monetaire systeem op scherp.

– Advertentie –

Het nieuws dat Paypal “iets” met bitcoin gaat doen deed menig crypto-fanaat schuimbekken. Het feit dat bitcoin het slechte nieuws omtrent OKEx en BitMEX zo goed weerstond was een eerste teken. Nu is het zaak deze beweging door te trekken.

Weinig mensen kijken ervan op dat bitcoin boven de $10.000 wordt verhandeld. Hoe gewoner dat wordt, hoe hoger de prijs kan stijgen in een eventuele bull run. Er bestaan echter nog wel diverse gevaren die ik toch kort wil belichten.

Zoals ik weleens heb benoemd in de omgeving voor members zie ik op dit moment namelijk ook wel veel gelijkenissen met bijvoorbeeld een periode rond 2000 en 2007; waarin normale en nieuwe beleggers letterlijk overal geld tegenaan gooien. Zoals eerder besproken zijn er weinig alternatieven en de rentes op de spaarrekening zijn ook verdwenen. Dan gaan we op zoek naar andere mogelijkheden. Beleggen is met stipt gestegen naar plek 1 en het is nog nooit zo makkelijk geweest als nu: accountje aanmaken en binnen een half uur kan iedereen omgetoverd worden tot trader.

Dit is wel precies wat er voor de crashes van 2000 en 2007 zichtbaar was. Dat bitcoin hiervoor ontworpen is staat buiten kijf. Of bitcoin een eventuele marktcrash van de reguliere aandelenmarkt zonder kleerscheuren gaat doorkomen is een tweede. Wanneer zoiets zich gaat voordoen, is het altijd een beetje koffiedik kijken. Alle elementen zijn echter wel aanwezig: er is relatief veel onrust op de wereld, de verkiezingen, Brexit en uiteraard een nieuwe ronde corona. Elk van deze zaken kan een trigger zijn.

Dat terzijde hebben we nu natuurlijk een prachtige run en geeft bitcoin velen het nakijken. De komende paar dagen/weken zijn cruciaal.

bitcoin_bulls_zetten_door_grafiekAfbeelding 1: wekelijkse grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

Zoals hierboven te zien is zou een wekelijkse sluiting boven de $12.700 flink bullish zijn. De mogelijke bearish signalen op dit tijdframe zouden volgende week weggewerkt kunnen worden als bitcoin nog een stijging laat zien. Hierbij zouden we logischerwijs tussen de $13.600 en de $14.000 uitkomen. Het is zaak dat bitcoin dat volume erin blijft houden en het zelf wel een tandje mag bijzetten.

Boven de $14.000 zijn volgende targets direct ronde getallen: $15.000 en $16.000 komen uiteraard eerst. We zijn in 2017 maar zo kort boven deze zone geweest dat het boven de $14.000 snel kan gaan als bitcoin weet te versnellen. Wat je wil voorkomen is een scenario zoals te zien is in de week van 24 juni 2019: een wick en vervolgens de neergang.

Op de korte termijn kan bitcoin even op adem komen en zoeken naar support. Boven de $12.300 is heel netjes en om het momentum te behouden ook wel fijn. Onder de $11.500 zou het scenario van juni 2019 zich kunnen voltrekken en dat moeten de bulls zien te voorkomen. Een complete ommekeer zouden we hebben onder de $10.500. Dan lijkt deze uitbraak gefaald. Zoals vaker in de omgeving voor members benoemd de afgelopen weken zijn het waanzinnig interessante bewegingen, maar verzet zeker tijdig de stops om ellende te voorkomen.

Go BULLS!

Meediscussiëren? Join dan ons gratis Telegramkanaal! Wil je elke doordeweekse dag een koersupdate ontvangen, uitleg krijgen en toegang tot onze trading signals? Neem dan een kijkje in onze omgeving voor members en probeer de eerste 30 dagen gratis!

– Advertentie –

Leave a Reply