blog

Bedrijven hebben meer dan 10 miljard dollar in bitcoin geïnvesteerd

By 23 oktober 2020No Comments

Een breed scala aan bedrijven, waarvan een boel beursgenoteerd, hebben samen ongeveer voor 10 miljard dollar aan bitcoin in handen.

Schatkist vol digitaal goud

De site Bitcoin Treasuries houdt een lijst bij van hoeveel bitcoins beursgenoteerde bedrijven hebben. Het baanbrekende MicroStartegy voert de lijst aan. Dit bedrijf heeft inmiddels een half miljard dollar aan BTC. Ze worden gevolgd door vermogensbeheerder Galaxy Digital Holdings, zij hebben 134 miljoen dollar aan bitcoin.

Square staat derde met een deftige investering van 50 miljoen dolalr, terwijl de rest voornamelijk crypto-gerelateerd is, zoals Mode Global Holdings.

Beschermen tegen devaluatie fiat

Laatstgenoemde heeft aangekondigd om tien procent van hun kasreserves te gebruiken om bitcoin te kopen. Of in de woorden van Mode zelf:

‘De beweging maakt deel uit van Mode’s langetermijndoelstelling om de activa van beleggers te beschermen tegen devaluatie van fiat valuta.’

De rente in Groot-Brittannië is gedaald tot een recordlaagte van 0,1%. Hierdoor heeft het weinig zin om geld op de bankrekening te houden en moeten bedrijven hun reserves diversifiëren. Dat kan door afstand te doen van financiële instrumenten waar geen rendement op zit. Mode gokt er dus op dat bitcoin in ieder geval meer rendement oplevert.

Bescherm 99% van je portfolio

Talloze onderzoeken concluderen dat bitcoin een positieve impact heeft op elk portfolio, zeker als de crypto bedoeld in om een investeringsportfolio te diversificeren.

Hoewel het soms lijkt of de bitcoin koers de aandelenkoers volgt, is dat niet het geval. Bitcoin is niet gecorreleerd aan andere activaklassen, wat betekent dat veel adviezen luiden om minimaal 1% van je vermogen in bitcoin te steken. Sommige gaan verder en suggereren zelfs om 10% om te zetten in bitcoin.

Fase 5 kan beginnen

Het valt nog te bezien of dit een nieuwe trend wordt, maar je ziet steeds meer bedrijven in bitcoin stappen. Tien miljard dollar is natuurlijk ontzettend veel geld, voor ons normale stervelingen. Maar voor grote bedrijven die maximaal gebruik kunnen maken van de geldpers van de centrale banken is het een aanvaardbaar risico.

PlanB noemt dit Phase5. De fase waarin bedrijven ook instappen.

Leave a Reply