blog

Chinees techbedrijf Meitu heeft voor 75 miljoen euro Bitcoin en Ethereum na nieuwe aankoop

By 18 maart 2021No Comments

Het beursgenoteerde Chinese techbedrijf Meitu maakte iets meer dan een week geleden bekend dat het voor 33 miljoen euro aan bitcoin en ether op de balans had gezet. Inmiddels is duidelijk dat de smartphone- en appfabrikant nog lang niet klaar is met cryptocurrency. Het bedrijf maakt nu namelijk bekend dat het heeft bijgekocht en in totaal al voor 75 miljoen euro aan bitcoin en ether in bezit heeft.

Het gaat naar verluidt om een nieuwe aankoop van 23,6 miljoen euro aan ether en 17,5 miljoen euro aan bitcoin. Het opvallende aan Meitu is dat ze de eerste beursgenoteerde partij zijn die naast bitcoin ook investeren in ether.

Bedrijfsmatige interesse stuwt bitcoin omhoog

Het begon vorig jaar in augustus allemaal met MicroStrategy dat uit het niets flink begon te investeren in bitcoin. Niet lang daarna volgde Square en in januari mocht ook Tesla aan dat rijtje worden toegevoegd. Het macro-economische klimaat waarin we ons momenteel begeven lijkt voor bitcoin de spreekwoordelijke perfecte storm en dat zien we terug in de koers. Steeds meer individuen, maar nu dus ook bedrijven zien bitcoin als de ultieme manier om hun vermogen te beschermen tegen het inflatiespook.

De enorme koersexplosie van de afgelopen maanden is op z’n minst bijzonder te noemen als je bedenkt dat we iets meer dan een jaar geleden als een baksteen naar beneden vielen. Aan het begin van de pandemie was de onzekerheid groot en vluchtten veel beleggers in verschillende markten naar de uitgang om zoveel mogelijk dollars te bemachtigen. Op dit moment is een belangrijk deel van de wereldwijde schuldenberg nog altijd uitgedrukt in dollars en dat maakte de dollar nog altijd de ultieme vluchthaven.

Van alle financiële assets viel bitcoin destijds het snelste en het hardste, maar klom het ook weer als eerste omhoog. Bitcoin is één van de weinige markten ter wereld die altijd open is en door niemand gestopt kan worden. Mede door de grote beursgenoteerde bedrijven die bitcoin nu adopteren heeft de koers zich hersteld en staan we er nu beter voor dan ooit.

Meitu gaat de grote Westerse jongens achterna

Het machtige MicroStrategy heeft inmiddels voor meer dan 4 miljard euro aan bitcoin op de balans staan en zet nog steeds de toon. Kort na de eerste investering van het bedrijf van CEO Michael Saylor volgde Square met een initiële investering van 40 miljoen euro, gevolgd door een investering van 140 miljoen euro. De laatste gigant die we aan dit rijtje mochten toevoegen is natuurlijk Tesla dat in februari bekendmaakte 1,25 miljard euro in bitcoin te investeren.

Nu hebben we met Meitu voor het eerst een beursgenoteerde Chinese partij die het voorbeeld van de Westerse bedrijven volgt. Dit laat zien dat bitcoin een wereldwijde revolutie is en dat iedereen er op dezelfde voorwaarden aan kan en mag meedoen. Bitcoin is het geld voor iedereen en het is mooi om te zien dat de adoptie dan ook uit alle hoeken en gaten van de wereld komt.

Net als MicroStrategy geeft Meitu aan bitcoin (en ether) te zien als een alternatief voor cash, wat aan inflatie onderhevig is. Michael Saylor van MicroStrategy verwoordde het destijds mooi door zijn cashpositie te vergelijken met een blok ijs van 400 miljoen dollar dat langzaam onder MicroStrategy vandaan smolt. Bitcoin is daarop het antwoord en steeds meer bedrijven en individuen zien dat in.

Leave a Reply