blog

China kan Bitcoin en Euro gebruiken om Amerika aan te vallen, aldus PayPal-directeur

By 8 april 2021No Comments

Bitcoin zou door China kunnen worden gebruikt om de macht van de Amerikaanse dollar te ondermijnen, maar ook om andere munten zoals de euro aan te vallen. Peter Thiel is de directeur van PayPal en hij is er niet blij mee dat China bitcoin gebruikt en dat een groot deel van de bitcoins daar worden gemined.

Bitcoin in onconventionele oorlog

Tijdens een digitaal evenement (transcriptie) van de Richard Nixon Foundation, legde Peter Thiel uit dat bitcoin door China kan worden gebruikt als wapen in de onconventionele oorlog tegen de Verenigde Staten. Ze zouden dan gebruik kunnen maken van de unieke kenmerken van bitcoin om de hegemonie van de dollar te doorbreken. Het evenement is een bijeenkomst voor ‘conservatief realisme en nationale veiligheid’.

‘Hoewel ik een soort pro-crypto, pro-bitcoin maximalist ben, vraag ik me toch af of bitcoin op dit moment ook gedeeltelijk moet worden beschouwd als een Chinees financieel wapen tegen de VS.’

Wereld tegen Verenigde Staten

Peter Thiel legde uit dat bitcoin het idee van fiatgeld bedreigt, maar vooral gevaarlijk is voor de Amerikaanse dollar. Hij roept dan ook op dat Amerika met een serieuzere blik de ontwikkelingen in bitcoin bestudeert, zeker in relatie tot het internationale geopolitieke landschap.

Euro is wapen van China

En nu wordt het leuk. Thiel noemt niet alleen bitcoin een potentieel Chinees wapen om de VS mee aan te vallen, ook de euro moet het ontgelden. Volgens de CEO van PayPal is het bestaan ​​van de euro ook een wapen van China in een samenzwering om de macht van de Verenigde Staten in te dammen:

‘Vanuit het oogpunt van China houden ze er niet van dat de VS deze reservevaluta hebben, omdat het ons veel invloed geeft op zaken als de olieketen en dergelijke. Ze willen niet dat de renminbi een reservevaluta wordt, want dan moet je je kapitaalrekening openen en allerlei dingen doen die ze eigenlijk niet willen doen. Ik denk dat de euro gedeeltelijk een Chinees wapen is tegen de dollar.’

Digitale valuta van centrale bank

Wat betreft DECP, de digitale valuta die China aan het ontwikkelen is, gelooft Peter Thiel dat het niet kan worden vergeleken met een cryptocurrency en noemde het een “totalitair meetinstrument”.

Verschillende landen ontwikkelen hun eigen digitale valuta. Zelfs de Verenigde Staten zijn er voor te porren om een ​​digitale dollar te creëren met zeer vergelijkbare kenmerken als die van het Chinese geld.

China innoveert niet, maar kopieert

De CEO van PayPal maakt zich geen zorgen over het potentieel van China om te innoveren en te creëren, maar eerder over het vermogen om dingen te kopiëren. Hij legde uit dat China niet veel vooruitgang had geboekt op het gebied van blockchain-technologie. Maar als China vanuit technologisch oogpunt een gelijkwaardige positie bereikt met de Verenigde Staten, zou het Westen zijn voordeel als geopolitieke grootmacht in de wereld verliezen.

Silicon Valley is te woke

Thiel vindt het jammer dat Silicon Valley China niet als een tegenstander zag. Hij wees naar Apple als een bedrijf dat een reëel structureel probleem vormt omdat het “echte synergieën met China” heeft. Google en Facebook werden ook genoemd door Thiel, die opmerkte dat ze vriendelijk waren tegen China.

‘Er is iets met de woke politiek binnen deze bedrijven, de manier waarop ze zichzelf beschouwen als niet echt Amerikaanse bedrijven. En het is op de een of andere manier heel, heel moeilijk voor hen om tegen China te zijn.’

Leave a Reply