blog

Charlie Shrem: Bitcoin halving en beleid centrale bank zijn goed voor prijs

By 3 mei 2020No Comments

Wie denkt dat alle crypto-evenementen tijdens corona worden geannuleerd heeft het mis. Tijdens de Virtual Blockchain Week spreken verschillende prominenten in de bitcoin- en cryptowereld over cryptocurrency’s. Gisteren was bitcoin pionier Charlie Shrem te gast. Hij gelooft dat de bitcoin halving en de kwantitatieve versoepeling van centrale banken leiden tot een enorme prijsstijging van bitcoin, maar dan wel in 2021.

Bitcoin halving positief voor de koers

Tijdens een livestream sprak Shrem over de recente gebeurtenissen. “Het is bijzonder dat de bitcoin halving plaatsvindt gedurende de uitbraak van het coronavirus, want dat is echt een black swan event.”

Met een black swan wordt een onverwachte gebeurtenis bedoeld, die de economie enorm kan ontwrichten. Een pandemie zoals het coronavirus is daar een goed voorbeeld van, veel winkels en horeca zijn dicht en miljoenen mensen verliezen hun baan.

Corona op termijn juist goed voor bitcoin

Maar Shrem gelooft dat dit op termijn juist positief is voor bitcoin: “We hebben twee biljoen dollar geprint in de Verenigde Staten, mensen krijgen binnenkort dit geld. Daarnaast krijgen mensen hun werkloosheidsuitkering waarschijnlijk pas op het moment dat ze weer gaan werken. Omdat ze toch thuis zitten hebben ze niet echt de behoefte om veel geld te spenderen.”

Hij gaat verder: “Tel daarbij op dat de halving de verkoopdruk halveert aan het eind van volgende week. Veel miners zijn geweldige mensen die minen voor de toekomst, maar hebben ook kosten waardoor ze bitcoin moeten verkopen. Stel je voor dat deze verkoopdruk ineens wordt gehalveerd. Wat denk je dat er dan gebeurt?”

Toch gelooft Shrem niet dat de koers direct gaat stijgen. Hij gelooft dat bitcoin pas echt hogere prijzen gaat zien over een of twee jaar:

“Ik keek naar de data, en na de laatste halving verdubbelde de koers ook niet direct. Dat gebeurde pas in 2017, wat anderhalf jaar later was. Maar voor de miners begon de klok al te starten na de halving.”

Wat denk jij? Drijft de halving de bitcoinkoers hoger? Hieronder leggen we je in een filmpje uit wat de halving is:

Leave a Reply