blogExchanges

Chainlink (LINK) nu ook beschikbaar op cryptocurrency app BLOX

By 27 mei 2020No Comments

Vanaf vandaag kan je ook  Chainlink (LINK) kopen met de cryptocurrency app BLOX. Chainlink is één van de meest populaire altcoins van dit moment. Vrijwel dagelijks lees je nieuws over het team achter de munt of de cryptocurrency zelf.

Wat is Chainlink?

Chainlink is een platform dat in juni 2017 is opgezet. Het doel van Chainlink is om de werking van smart contracts te verbeteren door middel van een decentraal Oracle-netwerk dat draait op blockchaintechnologie. Via oracles is het mogelijk om externe data in een smart contract te laden.

Voorheen kon dat ook, maar moest dat handmatig gebeuren. En dan krijg je het probleem van single point of failure, je weet namelijk niet of je iemand kan vertrouwen die de data invoert.

Een oracle vormt dus de link (ha, daar heb je de naam!) tussen de buitenwereld en een smart contract. Verschillende blockchainprojecten en cryptobedrijven maken nu al gebruik van de oplossing.

Hoe zit het met de token?

LINK is een token op het Ethereum netwerk. De munt van Chainlink heeft dus niet een volledig zelfstandige blockchain, maar dat hoeft ook niet. Veel smart contracts zijn namelijk gebouwd op het netwerk van Ethereum, en daarom is het ook handig dat Chainlink op dezelfde blockchain werkt.

Chainlink komt regelmatig in het nieuws met nieuwe samenwerkingen, en dat heeft ook invloed op de prijs. De interesse naar Chainlink en de LINK-token stijgt, waardoor LINK zich mag scharen in de top 20 grootste cryptomunten.

Opvallend detail: LINK is een van de weinige altcoins die het hoogtepunt van 2018 al heeft overtroffen! In mei 2019 bereikte LINK een waarde van 1,39 dollar. Dat is hoger dan het vorige toppunt van januari 2018, toen LINK een prijs van 1,22 dollar bereikte.

Wat is BLOX?

BLOX is de alles-in-één cryptocurrency app voor je smartphone. Handel bliksemsnel in de populairste cryptomunten. Of je nu voor een euro koopt of duizend euro ertegenaan smijt, jij bepaalt je inleg. En ben je jouw telefoon verloren? Geen probleem, het enige wat iemand kan doen is het geld overmaken naar je eigen bankrekening. Meer weten? Check hier de website van BLOX.

Leave a Reply