blog

Chainlink investeerders kijken al langer naar deze trend

By 27 mei 2020No Comments

Parabolische uptrends in de crypto-markt zijn meestal van korte duur en worden gevolgd door een snelle daling, maar Chainlink heeft deze trend weten te ontlopen. Als een van de weinige altcoins heeft de munt het afgelopen jaar gestaag winst weten te boeken.

Fundamenteel robuust

Het ziet er niet naar uit dat deze opwaartse kracht ook op korte termijn zal verdwijnen, aangezien de data laat zien dat de cryptocurrency fundamenteel robuust is omdat de investeerders van de token er voor de lange termijn inzitten.

Deze trend wordt duidelijk geïllustreerd door de balans van Chainlink op de beurzen, die is gisteren namelijk gedaald tot het laagste punt van het jaar. Grote kans dat deze coins worden verplaatst naar een vorm van cold storage (wallet zonder internetverbinding). Daarom wordt verwacht dat dit de volatiliteit van de crypto zal verminderen en de stabiliteit van de macro-uptrend zal helpen versterken.

Stabieler dan bitcoin

De koers van Chainlink is relatief stabiel gebleven ondanks de volatiliteit die bitcoin en de meeste andere digitale activa de laatste tijd hebben gezien. Op het moment van schrijven is LINK 3,87 dollar waard, ofwel 3,52 euro. Het heeft echter het grootste deel van de verliezen die bitcoin de afgelopen dagen heeft gezien kunnen ontlopen. Momenteel staat LINK 0,5% in de plus ten opzichte van bitcoin.

Steeds minder waardevolle transacties

Er is ook een keerzijde zichtbaar in de technische indicatoren. Op basis van data van de blockchain kun je concluderen dat er de laatste tijd minder transacties worden uitgevoerd. Onderstaande grafiek komt van IntoTheBlock en laat zien dat het aantal transacties met een waarde van meer dan 100.000 dollar zijn gedaald.

Dit kan er op wijzen dat grote investeerders uitgekocht zijn. Dit is mogelijk een signaal dat grote investeerders neutraal zijn op de kortetermijntrend van LINK.

Naar offline opslag

Een trend die de prijsactie van Chainlink zou kunnen versterken is de massale uittocht van LINK, weg van de beurzen in de richting van cold storage. Data van Glassnode laat zien dat de balans van het aantal LINK op beurzen erg laag is.

Als deze coins echt naar een cold wallet worden verzonden, dan is dat een teken van investeerders dat ze niet van plan zijn om hun Chainlink op korte termijn te verkopen. Chainlink is momenteel de nummer 12 op de markt op basis van marktkapitalisatie en is de afgelopen 24 uur met 1% gestegen.

Vanaf vandaag koop je Chainlink het snelst en het simpelst met BLOX, onze nieuwe app:

Koop Chainlink

Leave a Reply