blog

Chainlink (LINK) blijft stijgen, 5 dollar in zicht

By 18 juni 2020No Comments

Chainlink is een van de meest veelbelovende altcoinprojecten. Het project krijgt niet alleen in de cryptowereld erkenning, maar ook daarbuiten. Zo staat Chainlink op de lijst van tech pioniers 2020 van het World Economic Forum. Daarmee komt Chainlink in een illuster rijtje, samen met Google (2002), Twitter (2010), Spotify (2011) en AirBNB (2014).

De toegevoegde waarde van Chainlink weerspiegelt zich ook in de koers van LINK, de bijbehorende token. De prijs bevindt zich nu bijna op het hoogste punt ooit. Hoog tijd voor een koersanalyse dus!

En het mooie is, LINK is verkrijgbaar in de alles-in-één cryptocurrency app BLOX. Koop, verkoop en beheer je favoriete cryptocurrency’s, gewoon via je mobiel. En dat allemaal razendsnel. De app is zo simpel dat zelfs je moeder ermee overweg kan.

In een stijgend kanaal

Net zoals bitcoin heeft chainlink ook een flinke klap gekregen na de uitbraak van het coronavirus. Maar de token heeft zich inmiddels sterk hersteld.

Kijken we naar de prijs op dagniveau? Dan zien we dat de koers van chainlink zich in een kanaal beweegt, tussen twee stijgende trendlijnen in.

Onlangs stuiterde de koers nog omhoog bij het raken van de onderste trendlijn. Blijft de koers van chainlink in dit kanaal bewegen, dan kan het goed zijn dat binnenkort 5 dollar (4,45 euro) wordt opgezocht. In maart van dit jaar stond de koers voor het laatst zo hoog, dit is trouwens ook meteen de hoogste waarde ooit.

Pittige weerstand op all time high

Over de all time high van LINK gesproken, dat is en blijft een pittige weerstand. Hieronder zie je de chainlink koers uitgedrukt in dollars. Elke candle op de grafiek stelt nog steeds een dag voor, maar we zoomen uit op de grafiek. Je kijkt nu naar de historie van juni vorig jaar tot en met nu.

De bovenste blauwe lijn geeft de weerstand aan waar chainlink nu weerstand vindt.

Tijd voor een nieuwe poging, in juni schuurde chainlink even tegen de weerstand aan, maar lukte het niet om dit niveau te doorbreken. Wanneer chainlink een all time high bereikt, kan dat een katalysator zijn voor een grotere stijging. Door FOMO (Fear Of Missing Out) kunnen er dan veel nieuwe investeerders toetreden die de mooie koersbewegingen ook niet willen missen.

Die FOMO zie je beter als je uitzoomt op de grafiek. In januari 2018 bereikte chainlink met 1,48 dollar (1,32 euro) een eerdere all time high. In april 2019 begon chainlink hard te stijgen, en in juni lag de weg helemaal vrij voor een nieuwe all time high. In deze hele periode is de koers met meer dan 1.000 procent gestegen, mede door het enthousiasme van nieuwe investeerders. 

En ook opvallend, de eerdere all time high dient nu als een ondersteuning. Dit patroon kan zich nog een keer herhalen als chainlink een nieuw hoogtepunt bereikt. In dat geval wordt de zone tussen 4,80 dollar (4,27 euro)  en 5 dollar (4,44 euro) de nieuwe ondersteuning.

Al jaren een stijgende trend

Je kan eigenlijk niet meer om chainlink heen, want de koers heeft een stijgende trend waar veel cryptocurrency’s jaloers op mogen zijn. Hieronder zie je opnieuw de daggrafiek van chainlink. De groene lijn die onder de koers loopt is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 200 dagen, ofwel de 200-dagen moving average.

Deze lijn wordt in de technische analyse vaak gebruikt om de richting van een trend aan te geven. Simpelweg is er sprake van een stijgende trend als de koers zich boven de lijn bevindt, en van een dalende trend als de koers zich onder de lijn bevindt.

Al sinds december 2018 staat de koers van chainlink bijna onafgebroken boven de 200-dagen moving average. Daarmee laat chainlink een sterkere trend zien dan bitcoin, die pas sinds april boven deze lijn uit is gebroken. Slechts twee keer dook chainlink kort onder het gemiddelde, maar de koers herstelde zich beide keren snel.

En ook dezelfde trend in bitcoin

Over bitcoin gesproken, chainlink is een van de weinige altcoins die al jaren in waarde toeneemt in vergelijking met bitcoin. Dat is knap, want de meeste altcoins moeten het hebben van kortstondige oplevingen.

Hieronder zie je de chainlink koers, maar dan uitgedrukt in de satwaarde van bitcoin. Onder de grafiek kan je een stijgende trendlijn tekenen die al ruim een jaar geldig is. Op dinsdag 16 juni stuiterde de prijs nog omhoog bij het raken van de trendlijn.

Je ziet dit trouwens ook als je de 200-dagen moving average over de LINK/BTC koers legt. Deze lijn kijkt naar de lange termijn en is daarom minder gevoelig voor pieken en dalen. Al sinds eind september 2018 bevindt chainlink zich in een stijgende trend ten opzichte van bitcoin. 

Dit betekent dat chainlink al jaren harder stijgt dan bitcoin, of juist minder hard zakt dan bitcoin. Ben je een trader die meer bitcoin bij elkaar wil handelen, dan is chainlink dus een interessante munt om in de gaten te houden.

Wat kunnen we verwachten van chainlink?

Maar wat gaat de koers van chainlink in de komende dagen doen? Daarvoor gaan we weer terug naar de LINK-grafiek in dollars. Elke candle op de grafiek stelt een dag voor. We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish

Blijft de koers stijgen? Dan vindt chainlink waarschijnlijk eerst weerstand op 4,50 dollar (4 euro), het lukte de koers in juni nog niet om boven dit niveau te komen.

Hierna komt 4,70 dollar (4,18 euro) in zicht, de groene balk op de grafiek. Dat is de prijs waar chainlink in februari en maart tegenaan liep. Dit kan ook een drempel vormen richting een stijging naar de all time high van chainlink.

Bearish

Als chainlink zakt, dan is 3,50 dollar (3,11 euro) een sterke ondersteuning. Sinds midden april is de koers nog niet onder dit niveau gekomen.

Leave a Reply