blog

Raving Rabbids Token van Ubisoft gelanceerd op Ethereum voor UNICEF

By 18 juni 2020No Comments

De Franse spelontwikkelaar, Ubisoft, heeft een op Ethereum (ETH) gebaseerd blockchainspel uitgebracht. Het spel heet Rabbids Tokens en de opbrengst gaat naar de UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties.

Ubisoft heeft spel gebouwd

De Rabbids zijn personages uit de Raving Rabbids serie van Ubisoft. Dit is weer een spin-off is van een ander populair Ubisoft-spel, Rayman. Ubisoft kennen gamers natuurlijk ook van Assasin’s Creed, Far Cry, en Just Dance.

Het Rabbids Token spel lijkt op het populaire CryptoKitties collectible spel. CryptoKitties is ook beroemd (of berucht) omdat ze het ethereum netwerk lieten crashen vanwege het hoge aantal transacties.

Ethereum is logische keuze

Ethereum is in staat om complexe spellen en toepassingen zoals Rabbids Tokens te ondersteunen door het gebruik van wat de whitepaper beschrijft als een ‘ultieme abstracte grondlaag’. De funderingslaag van Ethereum is een blockchain met een ingebouwde Turing programmeertaal.

Deze programmeertaal wordt momenteel Solidity genoemd. Ethereum stelt elke ontwikkelaar in staat om smart contracts en gedecentraliseerde applicaties te schrijven die hun eigen regels hebben voor eigendom en transacties.

Unieke tokens

Het spel is ontwikkeld door het Ubisoft Strategic Innovation Labs, een intern project van Ubisoft om start-ups te ondersteunen. Gebruikers kunnen Rabbids tokens kopen met behulp van Ethereum (ETH) en ze bestaan als ERC-721 non-fungible smart contract-based tokens. Non-fungible tokens (NFT’s) bevatten unieke identificerende informatie binnen hun smart contracts. Dit betekent dat, in tegenstelling tot bitcoin of ether, het ene Rabbidsmuntje niet direct vervangbaar is voor het andere.

In het spel kunnen NFT’s van andere spelers worden gekocht zonder hun toestemming. Munten transformeren elke keer als ze een nieuwe eigenaar krijgen, elke keer dat een penning wordt gestolen krijgt de token het uiterlijk van een ander diertje.

Bewijs van plausibel eigenaarschap

Terwijl de spelers niets kunnen doen om hun Rabbids te behouden, worden de tokens geleverd met Proof of Plausible Ownership (POPO) certificaten die voor altijd in de wallet van de spelers blijven, wat betekent dat de spelers een bewijs van elke NFT die ze ooit in het spel hebben gekocht, op de blockchain is vastgelegd. Spelers kunnen POPO’s verzamelen om te proberen een complete verzameling certificaten samen te stellen. Deze POPO’s kunnen niet worden verkocht of verhandeld.

Wanneer een speler een token koopt, gaat de opbrengst, betaald in ETH, rechtstreeks naar UNICEF.

Leave a Reply