blog

Centrale banken doen aan airdrop, gratis euro’s en dollars

By 18 oktober 2020No Comments

Max Keiser gelooft dat alleen de overheid en banken zullen profiteren van de drukpers voor fiatvaluta’s. Burgers zullen volgens hem  uiteindelijk verliezen als gevolg van overdruk op obligaties en door inflatie. Toch blijft hij door bitcoin hoopvol.

Poker om te verliezen

In de laatste aflevering van zijn Keiser Report gebruikte de financiële expert een spelletje poker als voorbeeld om uit te leggen hoe burgers uiteindelijk elke hand zullen verliezen als ze door de staat gesteunde fiat-valuta’s blijven vasthouden. De winnaars, of ze nu de beste of de slechtste hand hebben, zijn de regering van het land en de centrale banken.

Bitcoin als alternatief voor short gaan op de banken

Om te winnen, legde Keizer uit dat beleggers beter naar grondstoffen en hedges tegen fiat-valuta’s moeten kijken. Hij draagt digitale valuta’s zoals bitcoin en edelmetalen zoals goud en zilver als alternatief aan:

‘Tenzij je een land bent dat geld kan verdienen door je valuta te verlagen, of door smeergeld te krijgen van Wall Street die al die valuta’s verpakken in de vorm van obligaties met negatieve rente, dan heb je maar één keuze. Je kunt alleen proberen de hand te winnen met goud, zilver en Bitcoin. Je kunt niet winnen met het spelen van dezelfde hand, tenzij je een soevereine staat of een grote investeringsbank bent, en dat is het spel vandaag.’

Hoe bitcoin kan helpen

Het internet heeft alle industrieën over de hele wereld veranderd. Daarom is het niet verwonderlijk dat voorstanders van Bitcoin een optimistisch zijn over de mogelijkheden van cryptocurrency in het decentraliseren van valuta. De postdiensten kregen een klap toen e-mail en online instant messaging op de markt kwamen, walk-in shopping en fysieke winkels zagen een daling toen gebruikers de voordelen van online winkelen begonnen te zien. Het spreekt vanzelf dat digitale en online valuta’s de mogelijkheid hebben om dezelfde impact te hebben op de valuta’s van de centrale bank.

Terwijl digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s) momenteel over de hele wereld worden getest, willen veel bitcoiners juist dat het monopolie op geldcreatie weer bij de mensen komt te liggen, in plaats van bij de staat. Bitcoin fungeert als een gedecentraliseerde valuta en is het netwerk om individuen op peer-to-peer-niveau te verbinden zonder staatsinmenging.

In het tweede deel van het item wordt Chris Fenton, schrijver van Feeding the Dragon geïnterviewd.

Leave a Reply