blog

Live: Voorzitter Amerikaanse Centrale Bank Jerome Powell spreekt met IMF over cryptocurrency’s

By 19 oktober 2020No Comments

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve (FED), spreekt vanmiddag om 14:00 tijdens een panel van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over digitale valuta. Dit is onderdeel van een bredere dialoog over de toekomst van grensoverschrijdende betalingen en is onderdeel van de jaarvergadering.

Kijk vanmiddag mee

Panelleden bespreken de voordelen en risico’s van grensoverschrijdende digitale valuta, evenals hun beleidsimplicaties, aldus het IMF. Het panel is online live te volgen via deze link vanaf 14:00 uur.

Jerome Powell deelt het digitale podium met drie andere zwaargewichten en met een moderator. Kristalina Georgieva is de algemeen directeur van het IMF. Zij is de eerste persoon uit een opkomende markteconomie die het IMF leidt sinds de oprichting in 1944, en het is haar taak om het panelgesprek in goede banen te leiden.

Andere deelnemers, naast Powell zijn:

  • Dr. Ahmed Abdulkarim Alkholifey is gouverneur van de Saoedi-Arabische Monetaire Autoriteit (Centrale Bank van Saoedi-Arabië). Hij begon zijn carrière bij het Saoedische Ministerie van Aardolie en Minerale Hulpbronnen als juridisch specialist en later als economisch onderzoeker. In 2011 werd Alkholifey benoemd tot uitvoerend directeur voor Saoedi-Arabië bij het Internationaal Monetair Fonds en werkte daar tot 2013, toen hij werd benoemd tot plaatsvervangend gouverneur voor onderzoek en internationale zaken bij de Saudi Arabian Monetary Authority. In mei 2016 werd hij benoemd tot gouverneur van de Saudi Arabian Monetary Authority.
  • Agustín Carstens was gouverneur van de Bank of Mexico van 2010 tot 2017. Hij was lid van de BIS Board van 2011 tot 2017 en was voorzitter van de Global Economy Meeting en de Economic Consultative Council van 2013 tot 2017.
  • Mevrouw Nor Shamsiah is de gouverneur van Bank Negara Malaysia en trad in functie op 1 juli 2018. Voorafgaand aan haar benoeming tot gouverneur was ze adjunct-directeur van de afdeling Monetaire en kapitaalmarkten van het Internationaal Monetair Fonds.

Gevaren van digitale valuta centrale bank

Mocht je wat tijd over hebben, dan raden wij aan om deze tweetstorm van Raoul Pal te lezen. Hij gaat in op digitale valuta van centrale banken en zegt dat deze onvermijdelijk zijn. Hij waarschuwt dat de introductie van CBDC’s centrale banken nog meer macht gaan geven, misschien wel meer dan overheden.

Al het geld wordt uiteindelijk gecontroleerd door centrale banken en elke transactie kan worden afgekeurd door een centraal orgaan. Dat is de reden waarom hij bullish is over de vrijheid en het tegengewicht wat bitcoin kan bieden.

Leave a Reply