blogExchanges

Dump van 1,6 miljard dollar op bitcoin markt niet waarschijnlijk

By 18 oktober 2020No Comments

Vorige week was de angst op de bitcoinmarkt dat het inmiddels ter ziele gegane Mt. Gox 150.000 bitcoins zou dumpen. Ofja, dumpen, terugbetalen aan gedupeerden. In 2013 was Mt. Gox de grootste bitcoinbeurs, maar ging ten onder aan een hack. Sindsdien vechten gebruikers om hun bitcoins terug te krijgen.

Op basis van eerdere vertragingen bij het terugbetalen van verloren gebruikersgelden, zal dat waarschijnlijk niet snel gebeuren.

Verschillende deadlines

Wat nog belangrijker is, de verlenging die door de rechtbank in Tokio is verleend om een ​​rehabilitatieplan(PDF) in te dienen bij de Mt. Gox-trustee is niet de deadline om Mt. Gox-gebruikers terug te betalen. Zelfs als de trustee de deadline haalt, kan het terugbetalen van gebruikers nog lang duren.

Mt. Gox verloor 850.000 bitcoins door een hack tussen 2011 en 2013. Het bedrijf ontdekte de verloren BTC in februari 2014 en vroeg in dezelfde maand het faillissement aan.

Sindsdien heeft een trustee het proces van het terugvorderen van verloren geld voor gebruikers overgenomen. Het proces is de afgelopen jaren continu vertraagd.

Alles terugbetalen aan gebruikers

Het cijfer van 150.000 bitcoin komt van Brock Pierce, die een plan bedacht in 2019. Pierce vertelde TechCrunch dat er 150.000 bitcoin in het Mt. Gox fonds zit, en hij is van plan deze te verdelen aan de respectieve eigenaren. Het bedrag komt overeen met ongeveer 1,695 miljard USD tegen de huidige bitcoin koers van 11.300 dollar.

Het bericht dat de Mt. Gox-trustee 150.000 bitcoin kan teruggeven aan slachtoffers, is afkomstig van een gerechtelijk bevel.

Deadline verlengen

Op 30 juni 2020 vaardigde de Tokyo District Court een bevel uit voor de indiening van het rehabilitatieplan van de trustee van Mt. Gox. De verlenging die door de rechtbank in Tokio werd verleend, was tot 15 oktober 2020.

Maar de deadline is in het verleden vaker verlegd, dus het is waarschijnlijk dat de trustee zal blijven uitstellen totdat deze volledig gereed is.

Impact op de markt

Daarom is het voorbarig om te verwachten dat die 150.000 bitcoins binnenkort naar de markt zal stromen. Zelfs als de gestolen BTC in de toekomst wordt terugbetaald, is de mogelijke impact op Bitcoin moeilijk in te schatten.

Het algemene argument is dat een verkoop in korte tijd een aanzienlijke verkoopdruk op de bitcoin markt zou veroorzaken. Maar dat veronderstelt dat de gebruikers hun terugbetaalde bitcoins meteen zouden verkopen.

In een interview zei analist Cole Garner dat als Mt. Gox-gebruikers een terugbetaling krijgen, ze niet per se hoeven te verkopen.

Ze zijn wel wat gewend

Garner zegt dat Mt. Gox-gebruikers de afgelopen zeven jaar drie Bitcoin-bullruns hebben meegemaakt. Hij zei dat de gebruikers waarschijnlijk geduld zullen hebben, vooral als ze denken dat er een nieuwe bull-cyclus aanstaande is.

‘Elke persoon die bitcoin op Mt. Gox had, heeft drie bitcoin bull-markten meegemaakt, waarbij elke keer de prijs vermenigvuldigd met een factor van ten minste 10. Weinigen zullen nu willen verkopen, zeker niet nu net de volgende bullmarkt begint. Als je sinds 2014 wacht om je bitcoin terug te krijgen, dan weet je het een en ander over geduld. Geduldige verkopers die markten verplaatsen, weten dat alles tegelijk verkopen een vreselijke manier is om de winst te maximaliseren.’

Speltheorie

Garner verwacht ook dat veel vroegere bitcoiners die actief waren op Mt. Gox, ook miners zijn.

‘Als je bitcoin verloor op Mt. Gox, dan heb je die bitcoin waarschijnlijk verdient door te minen, wat betekent dat je waarschijnlijk het een en ander weet over speltheorie. Speltheorie zegt dat als veel mensen die markten kunnen bewegen door te verkopen, de prijs daalt. En dat is een ongelegen moment om te verkopen.’

Leave a Reply