blog

Cardano heeft nu ook een metaverse, 1 miljoen euro voor stukje digitaal land

By 23 januari 2022No Comments

Een blockchain zonder metaverse? We zitten toch niet meer in 2021? Cardano krijgt nu ook zijn eigen metaverse via Pavia, een project gericht op NFT’s en metaverse.

Mogelijk gemaakt door smart contracts

Sinds augustus 2021 is het mogelijk om smart contracts te gebruiken op Cardano. Dat biedt ontzettend veel mogelijkheden, zoals decentrale beurzen, liquidity pools, maar ook NFT’s.

In een persbericht zegt Pavia dat het de ‘eerste Cardano-metaverse’ is, een virtual reality-ruimte waarmee real-world activiteiten en vormen digitaal kunnen worden beleefd.

Italiaanse wiskunde

Cardano wordt door velen gezien als een de elite van de blockchains. Niet per se vanwege de prestaties, maar wel vanwege de reputatie. Het Cardano-netwerk is namelijk vernoemd naar de Italiaanse wiskundige Gerolamo Cardano. Het metaverse project heet Pavia ter ere van de geboorteplaats van de wiskundige: Pavia in Noord-Italië.

Het metaverse-project zegt dat het ongeveer 100.000 NFT-percelen heeft en dat 60% al is uitverkocht. Pavia zegt dat 29.000 percelen zijn verkocht tijdens de eerste fase en 31.000 percelen tijdens de tweede fase van de virtuele grondverkoop.

Airdrop van Pavia

De digitale landverkoop vond plaats tussen oktober en november 2021 en er zijn nu meer dan 8.300 virtuele landeigenaren in het Pavia-ecosysteem. Pavia zegt ook dat de NFT-grondbezitters hun in-game token, PAVIA, als een airdrop hebben ontvangen na een blockchain-snapshot van december 2021.

Bij een snapshot wordt gekeken naar alle blockchainadressen die op een bepaald moment crypto bezitten. Tijdens het snapshot moment wordt dan bepaald hoeveel een adres krijgt bij de airdrop.

Digitaal perceel voor 1,1 miljoen euro

Volgens Pavia mochten kopers uit de VS en het VK niet deelnemen aan de verkoop van grond vanwege onzekerheid over de regelgeving. Het metaverse-project zegt dat de definitieve grondverkoop in het eerste kwartaal van 2022 zal plaatsvinden.

De percelen van Pavia worden momenteel verkocht voor 750 ADA, ongeveer duizend euro. De duurste is 850 duizend ADA waard, ofja waard, dat wordt er voor gevraagd. Tegen de huidige Cardano koers komt dat neer op 1,1 miljoen euro. Meer percelen zien? Check dan Cardano NFT-marktplaats CNFT.

Leave a Reply