blog

UFC-kampioen Francis Ngannou wil helft prijzengeld in bitcoin

By 22 januari 2022No Comments

Het is mooi als bedrijven en landen bitcoin adopteren, maar crypto is eigenlijk een grassroots beweging. Daarom is het mooi dat UFC zwaargewicht titelhouder Francis Ngannou heeft aangekondigd dat hij de helft van zijn prijzengeld in bitcoin wil ontvangen. 

Belang van rolmodellen

Bitcoin is ontwikkeld door de anonieme Satoshi Nakamoto. Satoshi deed die niet voor een regering of voor een bedrijf, maar voor de mensen, juist om een alternatief te hebben voor overheidsgeld. Wat helpt is als rolmodellen zoals Ngannou publiekelijk hun steun uitspreken. 

Bitcoin is de toekomst van geld

De Frans-Kameroense MMA-vechter neemt het op zondag 23 januari op tegen de ongeslagen Ciryl Gane en zal gegarandeerd 750.000 dollar verdienen. In een tweet die op 18 januari werd gepubliceerd, zei Ngannou:

‘Na veel onderzoek naar Bitcoin te hebben gedaan, geloof ik echt dat het de toekomst van geld is, man. Bitcoin is waardevol, veilig en niemand kan ermee rotzooien.’

Het evenement vindt plaats in Anaheim, een stad in Californië. Dit is de eerste keer dat Ngannou zijn titel moet verdedigen, dus reken er maar op dat dit gevecht veel bekijks heeft. 

Marketing van Cash App

Ngannou krijgt zijn bitcoin via Cash App, een Amerikaanse fintech-app. Zij geven veel geld uit aan marketing, er wordt namelijk ook nog eens 300.000 dollar weggegeven aan fans.

Cash App werkt veel samen met bekende sporters, acteurs en muzikanten. Zo mocht actrice Gwyneth Paltrow een half miljoen dollar aan bitcoin weggeven via haar social mediakanalen.

Sport en cryptocurrency

Cryptocurrency wordt steeds meer verweven met de sportwereld. Tijdens de kampioensrace van Max Verstappen zag je bijvoorbeeld Crypto.com, FTX en Tezos voorbijkomen. DIchter bij huis, sponsort BLOX de voetbalclubs Ajax, Club Brugge en NEC.

Er zijn ook cryptoprojecten die zich inzetten voor een betere verbinding tussen club en fans. Chiliz geeft fantokens uit waardoor fans kunnen meestemmen op belangrijke beslissingen van de club. Meerdere grote voetbalclubs doen hier al aan mee. 

En niet te vergeten: voor de meeste investeerders is het een sport om één bitcoin bij elkaar te sparen, kopen of traden.

Leave a Reply