blog

Brave Browser werkt samen met Zuid-Koreaanse band BTS, prijs BAT stijgt 21%

By 9 juni 2020No Comments

Brave heeft zich verbonden aan Rush Gaming, een Japans e-sportteam en de wereldberoemde K-pop band BTS. Hiermee wil Brave ze populariteit winnen in Japan, ze willen namelijk een beperkte versie van hun browser uitbrengen in Japan.

Exclusieve versie

De Japanse krant Nikkei meldde op 5 juni dat de Brave Browser en BTS een browser hebben ontwikkeld die exclusief bestemd is voor gebruikers in Japan. Dit is de eerste bekende samenwerking tussen een op privacy gebaseerde browser als Brave en een K-pop boyband.

Gebruikers van de limited edition browser kunnen punten verdienen door advertenties te bekijken om het e-sportteam van Rush Gaming te ondersteunen.

Brave groeit in populariteit

Brave Browser is een open source webbrowser die zich richt op het bieden van betere privacy en het blokkeren van opdringerige advertenties en trackers. De browser biedt een opt-in advertentiesysteem dat wordt aangedreven door de blockchain van Ethereum en hun eigen coin Basic Attention Token (BAT).

Hieronder zie je de koers van BAT. De populariteit van de Brave Browser vind je niet alleen door naar de downloadcijfers te kijken in de verschillende appstores, maar kun je ook afmeten aan de koers.

BAT is de afgelopen week met meer dan 21% gestegen, van 0,19 naar 0,23 euro. De livekoers van BAT vind je hier:

Bekijk koers

De koers zit in de lift maar ook het aantal maandelijkse actieve gebruikers stijgt. Deze is in het afgelopen jaar met 125% toegenomen en eind mei gebruiken 15,4 miljoen mensen Brave.

In een recente aflevering van de podcast van Joe Rogan Experience, waarin privacy en veiligheid werden besproken, werd door de gastheer gepleit voor het gebruik van Brave. Hij heeft een miljoenenpubliek dus grote kans dat er meer gebruikers bijkomen.

Brave is ook stiekem

Toch is het niet alleen maar goed nieuws voor Brave. Ondanks dat Brave privacy hoog in het vaandel heeft, is het platform betrapt op het gebruik van een aantal nogal achterbakse tactieken.

Crypto Twitter gebruikers merkten op dat de browser automatisch een affiliate link in de adresbalk vulde voor iedereen die probeerde toegang te krijgen tot de website van Binance US. Brendan Eich van Brave noemde het probleem een fout en beloofde de functie die de autovulling veroorzaakte te verwijderen.

Leave a Reply