blogExchanges

Brave Browser bouwt aan eigen cryptocurrency DEX, concurrentie voor Uniswap en Binance?

By 24 februari 2021No Comments

Privacy webbrowser Brave blijft nieuwe functionaliteiten bouwen voor zijn platform. Volgens de vandaag uitgebrachte BAT Roadmap 2.0, bouwt Brave aan een gedecentraliseerde exchange (DEX) aggregator en een nieuwe Brave Wallet.

Brave staat bekend om zijn privacyfunctionaliteiten en om de cryptocurrency Basic Attention Token (BAT). Ongeveer 25 miljoen gebruikers van Brave hebben deze tokens al uitgekeerd gekregen.

Decentrale beurs

De toevoegingen zullen het bereik van het bedrijf uitbreiden van simpelweg browsen, naar gedecentraliseerde financiering (DeFi). Dit is de miljardenindustrie van op crypto gebaseerde protocollen waarmee mensen rente kunnen verdienen, activa kunnen lenen en tokens kunnen verhandelen zonder tussenkomst van een financiële instelling.

Een gedecentraliseerde beurs is een online markt waar mensen verschillende cryptocurrency’s kunnen verhandelen zonder dat die tokens ooit in contact komen met een derde partij. DEX’en verschillen van gecentraliseerde beurzen zoals Binance, die de cryptocurrency-sleutels van gebruikers namens hen opslaat. Een DEX-aggregator helpt gebruikers bij het vinden en vastleggen van de best mogelijke prijs op meerdere exchanges, maar in de roadmap staat ook dat Brave onderzoekt of ze een eigen DEX kunnen bouwen.

Ingebouwd in de browser

‘Een van onze doelen is om tokens en crypto gebruiksvriendelijk te maken voor al onze gebruikers”, vertelt Brave CEO Brendan Eich. ‘De aangepaste DEX die we willen onderzoeken, zou kunnen helpen dit doel te bereiken door gebruikers in staat te stellen BAT en andere activa uit te wisselen tegen lagere kosten en met een betere gebruikersinterface en beveiliging, door ingebouwd te zijn in Brave.’

Brave toont al widgets voor exchanges Binance, Gemini en Crypto.com op de homepage, zodat gebruikers simpel verbinding kunnen maken met hun exchange-accounts zonder in te loggen op een website. Maar gedecentraliseerde beurzen bieden nieuwe handelsmogelijkheden.

Verschil met Uniswap

Een van de meest populaire gedecentraliseerde beurzen is Uniswap. Met het model van Uniswap kunnen mensen tokens verkopen, zelfs als er niemand aan de andere kant van die specifieke transactie was. Als je bijvoorbeeld Token A had maar Token B wilde, hoefde je niet iemand met Token B te vinden die Token A wilde kopen. In plaats daarvan kan je je Token A samen met wat Ethereum in een pool invoeren en vervolgens voor dezelfde waarde in Token B ophalen.

Hier ontwierp Uniswap een governance token voor genaamd UNI. Brave wil dit anders(om) aanpakken: een beurs bouwen die gebruik kan maken van de al bestaande BAT-token, deze munt heeft een marktkapitalisatie heeft van meer dan 700 miljoen dollar. Op dit moment kunnen bezoekers contentmakers een fooi geven in BAT, deze verdienen ze weer door het bekijken van advertenties. Een DEX aanbieden is wel echt andere koek. Er is nog niet heel veel bekend over de plannen, maar Brave zegt dat houders van BAT korting krijgen op de transactiekosten.

Sinds het delen van de roadmap is de koers van BAT met meer dan 20 procent gestegen.

Bron: BTC Direct

Leave a Reply