blog

Analyse: Bitcoin 80.000 dollar mogelijk in april?

By 24 februari 2021No Comments

We begonnen deze week met een fikse daling, maar inmiddels is bitcoin weer door de grens van 50.000 dollar (41.116 euro) gebroken. Wat staat ons nog meer te wachten? In deze analyse lees je waarom het helemaal geen gekke gedachte is dat bitcoin in april 80.000 dollar (65.786 euro) kan bereiken.

Bitcoin vindt de bodem

Bitcoin begon de week met een klapper, maar niet de klapper waar iedereen op hoopte. De bitcoin koers zakte met maar liefst 23 procent, naar een dieptepunt van minder dan 45.000 dollar (37.011 euro). Maar het goede nieuws is dat dit voorlopig de bodem lijkt.

Hieronder zie je de vier uurs-grafiek van bitcoin. Onder de koersgrafiek zie je de Relative Strength Indicator (RSI), deze indicator geeft het momentum van de koers weer. Bevindt de lijn van de indicator zich aan de onderkant van de paarse band? Dan is de bitcoin koers in korte tijd hard gedaald. Vaak is dat een teken dat de koers een bodem bereikt.

Op de grafiek geven we deze momenten aan met cirkels. In januari zocht de RSI twee keer de onderkant van de paarse band op, beide keren rond de bodem van 30.000 dollar (24.665 euro).

Kopieert bitcoin de koers van januari?

De koersactie van februari lijkt een beetje op een herhaling van januari. Daarom een klein gedachte-experiment. Kopieer je de koersbewegingen van januari naar februari? Dan krijg je onderstaande grafiek, we zijn nu bij de blauwe pijl aanbeland. De dip van nu lijkt die van januari nog steeds te volgen. Stel dat de koers nu precies hetzelfde pad bewandelt, dan is een bitcoin van 80.000 dollar (65.762 euro) in april mogelijk. 

Bitcoin moet door deze lijn breken

Wat is er nodig om door deze dalende trend te breken? Om die vraag te beantwoorden kijken we naar de uurgrafiek van bitcoin. De koers schuurt nu tegen de dalende zwarte trendlijn aan. Zolang die niet wordt doorbroken, blijft de prijs verder dalen. Verder vormt de oranje lijn op 51.000 dollar (41.912 euro) nu een sterke weerstand.

De indicator onder de koersgrafiek is opnieuw de RSI. Er is een goede kans dat bitcoin door de dalende trendlijn breekt, want er is sprake van divergentie tussen de RSI en de bitcoin koers. Dat betekent dat de koers een dalende beweging maakt, maar de RSI juist stijgt. Op de grafiek hebben we dit aangeven met de blauwe lijnen. Deze divergentie is vaak een voorbode voor een stijging.

Wat zijn onze verwachtingen van bitcoin?

Bitcoin heeft waarschijnlijk een bodem gevonden op 45.000 dollar (37.011 euro), de rode lijn op de grafiek hieronder. De zwarte trendlijn wordt nu interessant om te volgen. Breekt bitcoin daar doorheen? Dan kunnen we verder omhoog kijken. Bij een mislukte test zal de koers terugzakken. Aan de hand van de grafiek hieronder beschrijven we twee scenario’s voor jou: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Breekt bitcoin uit de zwarte dalende trendlijn? Dan komt al snel de weerstand van 51.000 dollar (41.912 euro)in zicht, de oranje lijn op de grafiek. De volgende weerstand vinden we op 55.000 dollar (45.212 euro), de groene lijn op de grafiek.

Bearish
Lukt het bitcoin niet om door de trendlijn te breken? Dan kan bitcoin opnieuw de bodem opzoeken rond 45.000 dollar (37.011 euro).

Leave a Reply