blog

Brad Garlinghouse van Ripple klaagt YouTube aan vanwege fraude

By 22 april 2020No Comments

Ripple en zijn CEO Brad Garlinghouse hebben een rechtszaak aangespannen tegen YouTube voor het delen van bepaalde video’s. Er worden video’s gedeeld van scams tegen onder andere Garlinghouse, en hij verwijt YouTube nalatigheid.

Onherstelbare schade

Jeff John Roberts van Fortune magazine schrijft dat Ripple en Garlinghouse schadevergoeding eisen.

De aanklacht stelt:

Ripple en Mr. Garlinghouse hebben onherstelbare schade geleden, hun publieke imago, merk en reputatie hebben hier onder te lijden. Dit is een direct gevolg van het opzettelijke en onverklaarbare falen van YouTube om een ​​alomtegenwoordige en schadelijke fraude op haar platform aan te pakken.

Ze gaan verder:

Deze fraude is bekend onder de naam de XRP 1 Giveaway en is een aanval van derden op het merk van Ripple, de reputatie van Mr. Garlinghouse en XRP-houders wereldwijd. De scam maakt gebruik van spear phishing-aanvallen, gehackte YouTube-accounts en het immiteren van de gelijkenis van Mr. Garlinghouse en het merk Ripple. Maar het succes hangt ook samen met zelfgenoegzaamheid en onwil van YouTube om serieus actie te ondernemen.

Dit is een scam

In onderstaand voorbeeld wordt Garlinhouse geïnterviewd. Niks aan de hand zou je zeggen. Maar in de titel staat 50 000 000 XRP GIVEAWAY AIR-DROP. In de video wordt ook verwezen naar de beschrijving op YouTube en hier worden kijkers aangemoedigd om grote hoeveelheden XRP te sturen naar een bepaald adres. Ze krijgen dan zo snel mogelijk het tienvoudige terug.

YouTube doet niks

Garlinghouse heeft dit soort video’s naar YouTube gestuurd om te blokkeren, hij beweert dat YouTube hem negeert.

YouTube heeft vorig jaar 15 miljard dollar aan advertentie inkomsten gegenereerd. Je kunt me niet zeggen dat ze niet meer geld kunnen uitgeven om een voor de hand liggende scam op te ruimen? Eentje die hun eigen servicevoorwaarden schendt?

Ripple heeft een gespecialiseerde partij in dienst om dergelijke oplichting bij te houden. Zij geven social media bedrijven opdracht om deze fauduleuze content te verwijderen.

Leave a Reply