blog

Blockchain project AVA haalt 12 miljoen dollar op in private token sale, 8 juli publieke verkoop

By 28 juni 2020No Comments

AVA, het blockchain project van professor Emin Gün Sirer, heeft 12 miljoen dollar opgehaald bij grote investeerders tijdens een onderhandse private verkoop.

Ontwikkeling van blockchain

Galaxy Digital, Bitmain, Initialized Capital, NGC Ventures, Dragonfly Capital en tientallen anderen hebben deelgenomen aan de privé-verkoop van AVAX tokens. De fondsen zijn geworven door de Avalanche Foundation en kornuiten.

Kevin Sekniqi, mede-oprichter en COO van AVA Labs, vertelde dat het verse kapitaal zal worden ingezet voor de verdere ontwikkeling van de blockchain van AVA. De verwachting is dat het mainnet van de blockchain in juli live kan gaan.

Beter dan ethereum

De AVA blockchain, gebaseerd op het Avalanche-consensusprotocol, heeft volgens Avalance zelf de potentie om Ethereum 2.0 te overtreffen als het lanceert. Sirer vertelde onlangs dat AVA niet alleen een hogere doorvoer kan bereiken (het aantal transacties dat een netwerk per seconde kan verwerken) maar ook een lagere latentie heeft. Hiermee bedoelt hij de tijd die nodig is voor nodes om overeen te komen dat een transactie geldig is.

Ethereum verwerkt momenteel ongeveer 10 tot 20 transacties per seconde. ETH 2.0 hoopt dat aantal met 64 te vermenigvuldigen. Sirer zei destijds dat AVA’s testnet al 6.500 transacties per seconde heeft bereikt. Vitalik Buterin van Ethereum stelde dat Ethereum ook tot 1000 transacties per seconde aan kan in testomgevingen maar, in zijn eigen woorden, hij geeft hier geen reet om.

Openbare verkoop van tokens

De private tokensale brengt het totale bedrag dat de Avalanche Foundation tot nu toe heeft opgehaald op 18 miljoen dollar. Vorig jaar haalde de stichting 6 miljoen dollar op bij prominente risicofirma’s als Andreessen Horowitz en Polychain. Ook van investeerders als Balaji Srinivasan en Naval Ravikant kregen ze geld.

Avalanche en de aan haar gelieerde ondernemingen voeren binnenkort ook een openbare verkoop van de tokens uit. De openbare token verkoop begint op 8 juli en zal minstens twee weken lopen. Sekniqi: ‘Een totaal van 7 miljoen Avalanche tokens zullen beschikbaar zijn voor in aanmerking komende deelnemers om te kopen. Als de volledige 7 miljoen binnen de eerste week wordt verkocht, zal een tweede toewijzing van 5 miljoen tokens beschikbaar worden gesteld aan het publiek.’

Leave a Reply