blogExchanges

Bitwise wil bitcoin fonds op beurs aanbieden om te concurreren met Grayscale

By 7 februari 2021No Comments

Bitwise Asset Management, een aanbieder van cryptocurrency-indexfondsen, wil publiekelijk aandelen van zijn bitcoin fonds kunnen verhandelen. Dat kun je vergelijken met wat Grayscale nu aanbiedt. Daarvoor zijn ze op zoek naar goedkeuring van de juiste Amerikaanse regelgevers.

Concurreren met Grayscale en Galaxy Digital

Volgens een persbericht van afgelopen week, heeft het bedrijf een aanvraag ingediend bij de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) van de VS voor het Bitwise Bitcoin Fund.

Het doel is om te concurreren met bitcoin investeringsvehikels van bijvoorbeeld Grayscale Investments en Galaxy Digital, maar dan net iets anders. Het plan is om de aandelen van het fonds openbaar te laten verhandelen op de in New York gevestigde OTCQX-markt. Fidelity Investments gaat toezicht houden op de bewaring van de bitcoins van het fonds.

De hele wereld

OTCQX is ontworpen voor zowel Amerikaanse als internationale bedrijven, die aan strikte financiële normen moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de markt. Indien goedgekeurd, zouden aandelen in het Bitwise-fonds beschikbaar zijn voor handel in traditionele brokerage-accounts en volgens de publicatie kunnen worden bewaard bij traditionele bewaarders. Het bedrijf moet nog een ticker voor het fonds aankondigen.

‘Er is een aanzienlijke groei in de belangstelling van professionele beleggers om toegang te krijgen tot bitcoin als een hulpmiddel om hun portefeuilles af te dekken tegen een stijgend inflatierisico,’ aldus Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise.

Hougan zei ook dat steeds meer financiële adviseurs berichten krijgen van grote toewijzingen aan bitcoin van hedgefondsen, instellingen en verzekeringsmaatschappijen.

Goedkoper dan concurrenten

Het bedrijf zei in gesprek met CoinDesk dat het fonds een kostenratio van 1,5% biedt, wat lager is dan Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) met 2,0%. Grayscale is eigendom van Digital Currency Group. Laatstgenoemde is eigenaar van Coindesk.

Mocht goedkeuring worden verleend, dan wordt het Bitwise Bitcoin Fund het tweede Bitwise-fonds dat is goedgekeurd voor openbare notering. De eerste succesvolle goedkeuring van het bedrijf was voor zijn Bitwise 10 Crypto Index Fund in december.

Stel dat Bitwise kan concurreren met Grayscale, moeten ze meer dan een half miljoen bitcoins op de kop tikken. Maar dan zullen ze snel stijgen op de lijst van Bitcoin Treasuries. Hier vind je de rijkste instellingen (in BTC) van de wereld.

Leave a Reply