blogExchanges

BitMEX doneert 2,5 miljoen dollar aan Bill Gates in strijd tegen coronavirus

By 20 april 2020No Comments

HDR Global Trading Limited, de eigenaar van cryptoplatform BitMEX, heeft aangekondigd zijn miljoenen te doneren in de strijd tegen het coronavirus via een COVID 19 fonds.

Vanochtend werd het aantal bevestigde besmettingen over de hele wereld vastgesteld op  2.414.098, er zijn 165.153 bevestigde doden.

BitMEX schenkt 2,5 miljoen dollar

BitMEX zei vandaag dat ze 2,5 miljoen dollar heeft geschonken aan vier non-profitorganisaties over de hele wereld om de wereldwijde inspanningen te ondersteunen.

De non-profitorganisaties Gates Philanthropy Partners, Nuclear Threat Initiative (Biosecurity Program), OpenMined en Our World in Data (OWID) ontvangen tussen 300.000 en 1.000.000 dollar. De vier organisaties zijn geselecteerd omdat zij de inspanningen in de strijd tegen COVID-19 leiden.

De verdeling van Gates

Er vallen twee fondsen onder Gates Philanthropy Partners, namelijk The Combating COVID-19 Fund en The Therapeutics Accelerator Fund. De eerste richt zich op het maken van vaccins, diagnostiek en het beschermen van kwetsbare mensen in Afrika en Zuid-Azië, en de tweede op het effectieve behandelen van patiënten met het virus.

Andere ontvangende organisaties

Het Nuclear Threat Initiative is een onafhankelijke non-profit organisatie met een bioveiligheidsteam. De organisatie werkt aan het identificeren van de landen die het meest kwetsbaar zijn voor het Coronavirus door het gebruik van hun Global Health Security Index.

OpenMined is een community die gratis, open-source onderwijs en ondersteuning biedt aan COVID-19-app-ontwikkelaars, zodat ze de gegevensprivacy van gebruikers adequaat kunnen beschermen.

Our World in Data (OWID) richt zich op onderzoek en gegevens die relevant zijn voor ’s werelds grootste problemen. De non-profitorganisatie verzamelt en publiceert momenteel bijgewerkte informatie over de COVID-19 pandemie.

Nu opschalen en in de toekomst risico verlagen

BitMEX is van mening dat het verlenen van toegang tot meer financiering aan deze organisaties helpt bij het bestrijden van het virus. Ook zouden de organisaties zo moeten kunnen opschalen om de risico’s van grote pandemieën in de toekomst te verlagen.

Arthur Hayes, CEO van BitMEX schrijft:

We zetten ons in voor doordachte donaties om ervoor te zorgen dat onze acties tijdens de COVID-19 crisis nu en in de toekomst de grootste impact kunnen hebben. We hebben daarom besloten subsidies te verlenen voor een totaalbedrag van 2,5 miljoen dollar aan vier organisaties die een tastbaar verschil maken in de aanpak van COVID-19 en de wereldwijde catastrofale biologische risico’s verkleinen.

Leave a Reply